Peugeot 508: Koelventilator draaid op hoge toeren en Kachel wordt aan een zij

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FV, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Temperatuur beneden 90 graden en dan gaat de fan aan??? Gaat de temperatuur dan wel weer op 90 graden komen als die fan op volle toeren blijft draaien? Of lees ik dat verkeerd.

ruudvandersteen

Geplaatst door ruudvandersteen (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ruudvandersteen (0), 7 jaar geleden

Ik ben in het bezit van een 508 THP uit 2011 waarvan afgelopen week de turbo is vervangen , hierna zijn de problemen begonnen.
Wat is er nu aan de hand de fan van het koelsysteem springt aan als de temperatuur onder 90 graden daalt en draait dan op volle toeren. als de temperatuur dan weer naar 90 graden gaat de fan ook weer uit ? er is inmiddels al een thermostaat vervangen , de temperatuur censor en er is gekeken of de elektrische waterpomp werkt wat het geval is . na het vervangen van de thermostaat werkt de kachel binnen in de auto niet meer zoals voor de vervanging van de thermostaat. een zijde wordt warm en de andere zijde blijft helemaal koud.
De enige oplossing volgens de dealer is nu nog dat de kachel radiateur verstopt is. Heeft iemand een idee wat het anders nog kan zijn ??????

andreas08 (0) PRO, 7 jaar geleden

welke storingen zijn in motorcomputer aanwezig??

is de motor goed ontlucht het ontluchtingsventiel is moeilijk zichtbaar

ruudvandersteen (0), 7 jaar geleden

Motor is al diverse keren ontlucht ook door de peugeot dealer, motor temperatuur loopt wel weer op tot 90 graden. fan gaat soms al op volle toeren draaien als de motor geheel koud is (als ik s'morgens vroeg naar mijn werk ga).
De storing die nu weer uitgelezen is dat er iets mis is met de carter ontluchting. mijn garage gaat kijken of er een ander kleppendeksel de uitkomst gaat bieden maar ook voor hem is dit het laatste wat het zou kunnen zijn.

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Weet je toevallog het nummer van die uitgelezen foutcode?

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

En de laatste 8 cijfers van je chassisnummer zijn ?
Maakt het zoeken voor ons een stuk gemakkelijker.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.