Peugeot Partner: koelvin

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw8 1.9 d

wie weet waar het thermo contact zit voor de koelvin. of hoe deze aangestuurd wordt.

Geplaatst door

karel123 (0)
badge

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Welk motor type ? WJZ en WJY ? WJY met en zonder airco heeft motor koelfunctie in de ecu. WJZ zonder airco heeft een thermokontakt in de radiateur,WJZ met airco heeft een aparte module voor de aansturing van de koelventilators en airco en meter en lampje.

het is een wjz met airco weet je toevallig ook waar deze module zit?

karel123 0
badge

12 jaar

Moet ik opzoeken in het schema en daar heb ik de laatste 8 karakters van het chassisnummer voor nodig. Wil die plaatsaen of mailen ?

de klant moest de auto hebben heeft hem opgehaald brengt hem volgene week terug.

karel123 0
badge

12 jaar

Heb stiekem even gekeken of ik het zo kon vinden, de module zit in het linkerbinnenscherm onder de plastickuip tegen de voorkant aan. Of zit boven op het linker binnenscherm zodat hij van de motorruimte te berijken is. De module heeft een 15 polige zwarte stekker. De bedrading ervan is kwetsbaar bij een aanrijding dus let hier goed op.
Er zijn hier 2 koelventilators die in serie gschakeld worden (lage snelheid) of paralel(hogesnelheid). De module stuurt de relais aan die de hoofdstroom van de koelventilators schakelen. De 3 relais zitten aan de bovenzijde tussen de 2 koelventilators (in een 4 hoekig doosje). Soms zit hier water in en dan gaat het ook niet goed.
Verder zit er nog een doorverbingstekker links onder de koelventilators die je ook kunt controleren op groene uitslag en andere enge ziektes.
Je kunt ook nog zekering 12 en 25 van de zekerings kast in het interieur controleren en de hoofzekeringen onder de motorkap A, C, E en F.

Verder, als je de bruine stekker van de temperatuursensor op het thermostaathuis haalt moeten bij draaiende motor de koelventilators op hoge snelheid gaan draaien als alles goed werkt.

Zo dat is wel even genoeg info denk ik.

super pt nieker hier kan ik mee voorruit ik laat weten hoe het afloopt.

karel123 0
badge

12 jaar

Ok we horen het wel

hallo pt nieker de klant is gisteren bij me geweest en heeft de auto ergens ingerolen
dus ik ga niet meer met het probleem verder.
dankjewel voor de medewerking.

karel123 0
badge

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.