Peugeot 607: Koelvloeistof komt uit motorblok

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3FZ, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 116

Ik heb een beetje een vreemd probleem.

Na een half uurtje rijden merkte ik dat mijn temperatuur van de auto begon te schommelen. De auto aan de kant gezet en de motorkap open. Nu zag ik dat er koelvloeistof uit een gat loopt van het motorblok aan de rechterkant (als je er voorstaat, zie ook foto`s).

Nu is mijn vraag hoort daar ook iets te zitten? Volgens mij heeft er nooit iets gezeten maar ik vind het wel vreemd waarom daar een gat zit.
Tweede vraag is: Hoe kan er koelvloeistof daar uit komen? Is mijn koppakking lek?

Mijn koelvloeistof reservoir was niet leeg. Moest wel bijvullen.

Vriendelijke groet, Oscar

80whitewolf80

Geplaatst door 80whitewolf80 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jans1961 (0), 5 jaar geleden

Dat is toch je benzine aan voer van injectie en geen koelvloeistof leiding druk sensor er uit gevolgen.

80whitewolf80 (0), 5 jaar geleden

Auto staat nu bij de garage, wat je boven ziet is inderdaad de brandstof injectie systeem. Onder dat loze gat blijkt de thermostaat te zitten en de aanvoer van koelwater.
Nu heb ik van de garage begrepen dat dit blok ook voor andere auto`s worden gebruikt. Bij deze auto hoort het gat er te zitten met niks. Er blijkt een plaatje te zitten die het afgesloten houd de thermostaat en het blok. Nu er wel koelvloeistof uit komt betekent dat het plaatje stuk is. Wat volgens de garage eigenlijk nooit voorkomt. Dit kan alleen gebeuren doordat er teveel druk is opgebouwd. Dat zou weer kunnen als de koppakking stuk is.

Nu nog even afwachten wat het is. Blijkt toch iets meer te zijn dan gehoopt...

jans1961 (0), 5 jaar geleden

Is koelvloeistof dop wel goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum