Peugeot 206: Koelvloeistof temperatuur 206 CC

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Ik vroeg me af wat de temperatuur is waarop de koel ventilator aanslaat? Vandaag, warme dag tegen de 30 graden viel het me op dat de temperatuur herhaaldelijk ruim 100gr word bij stilstand voor een stoplicht zonder dat ik de ventilator hoorde draaien en met uitgeschakelde airco. Het rode gebied begint bij circa 110gr Rijdend is de temperatuur zo rond de 85gr. Ik vermoed dat er iets mis is met de ventilator.

Bij mijn vorige auto stond de temperatuur altijd op 90gr of het nou sneeuwde of de mussen van het dak vielen. Is het normaal dat de temperatuur bij deze auto zoveel schommelt?

huubwen

Geplaatst door huubwen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

het is mogelijk dat de temp. meter afwijkt je kan dit contrleren bij de dealer met meten van parameters daarbij kunnen ze zien of alles goed is en of er geen storingen zijn in het systeem

huubwen (0), 16 jaar geleden

Op http://www.autovisie.nl/expertise/lezers... valt een stukje te lezen over een soortgelijk probleem bij een 206. Na het lezen van dit stuk heb ik de proef op de som genomen en de auto stationair laten draaien en geduldig afwachten wat er gebeurt naarmate de temperatuur opliep. Bij circa 100gr sloeg inderdaad pas de ventilator aan en deed de temperatuur netjes teruglopen tot circa 90gr.
Vals alarm dus, maar wel belangrijk om te weten als je gewend bent uit vorige auto's dat de motortemperatuur redelijk contact is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.