Peugeot expert: koelwater lekage

Bouwjaar: 1999

ik heb het volgende probleem met een xud9 motor:

ik heb al twee keer koelwater bij moeten vullen, de laatste keer zelfs 1,5 liter.
als ik de peilstok bekijk lijkt het of er water in de olie zit.
kleine glimmende bolletjes, maar na een maand stil staan heb ik geen white-sluge aan de peilstok. Ook het olie pijl stijgt niet en het expansie-vat is schoon van binnen.

kan de koppakking toch lek zijn??
wie heeft hier ervaring mee??

Phoenix

Geplaatst door Phoenix (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat het verstandig is om het koelsysteem eens goed af te persen. Gewoon een nacht onder druk laten staan, afspraak maken bij een garage om uit te laten voeren, hoeft dan ook nog niet zo veel te kosten en je weet gelijk waar het lek zit.
Sorry, lees net dat ik op profesionals zit dat kun je dus allemaal zelf.

Phoenix (0) PRO, 19 jaar geleden

idd, het probleem is dat deze auto niet lang meer hoeft te rijden een halfjaar ongeveer. Ik durf namelijk niet met zekerheid te zeggen dat de koppakking lek is en het zou zonde zijn van het geld en tijd als je het voor jan L*L los haald he

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Je gaat een '99 expert toch nog niet weggooien?En met een lekke koppaking wil je hem ook niet inruilen,dus kun je hem beter voor rekening van de klant nog even repareren.

jos5954 (0), 19 jaar geleden

er zijn blikjes te koop die je bij het koelwater gooit (b.v. bars leakage) werkte bij mij goed.

Rolf10259 (0), 19 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem ook gehad met een Jumpy 1.9 TD, ook water bij de olie (hetgeen verdampt als de motor goed warm wordt, daarom stijgt het oliepijl niet), bij afpersen niets gevonden. 2 keer een toevoeging bij de koelvloeistof gedaan en het probleem was tijdelijk verholpen. 50.000 km later toch weer stil komen staan met een scheurtje in de cilinderkop, hetgeen dus al die tijd de oorzaak is geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum