Peugeot Expert 220 1.9D: Sloten kapot?

Bouwjaar: 1999

Ik heb vandaag een Peugeot Expert uit 1999 ingeruild en weer doorverkocht. Na de proefrit wou de klant de auto op slot zetten maar dat ging niet.

Ik heb er 1 sleutel bij die prima op het contactslot en de tankdop past. Maar de deursloten (links en rechts) doen het niet. De sleutel is gewoon 360 graden rond te draaien, bij stevig aandrukken zit de sleutel vast en kan niet verdraaid worden.

Als ik in de auto zit en de auto handmatig vergrendel gaan de deuren wel op slot (auto heeft centrale vergrendeling)

Wie heeft er ervaring met dit probleem (Oldtimer???) en wat is de oplossing? Sloten heb ik al gesmeerd maar dat mag niet baten.

Alvast bedankt!

Groeten,

Paul

aupers

Geplaatst door aupers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

raja (0) PRO, 20 jaar geleden

Sloten zijn versleten moet er gewoon nieuwe indoen.

wkhoek (0) PRO, 20 jaar geleden

het lijkt erop dat de sleutel versleten is. dat die 360 graden rond gedraaid kan worden is normaal: zodra er een sleutel inzit die er niet in hoort of die doordat die versleten is niet meer past.

mijn advies zorg voor een nieuwe originele sleutel, smeer het slot met sloten vet en blaas het slot goed door. dan heb je kans dat die het weer gaat doen. als dit niet helpt zit je waarschijnlijk aan een nieuw portierslot vast

autobalk (0) PRO, 20 jaar geleden

zijn moeilijke sleutels
nieuwe sleutel proberen,goed aandrukken en draaien
neem anders contact op met bijv carlock systems
daar kunnen sleutels op code gemaakt worden

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie, ik denk dat het in de sleutel zit want zowel het linker als het rechtslot doen het niet. Ik heb een sleutel bij de Peugeot dealer besteld dus even afwachten.

Ik houd jullie op de hoogte.

Groeten,

Paul

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

sorry Paul dat ik zo laat reageer maar ik had het een beetje druk. Voor het smeren van de sloten van de expert maar ook voor de 605 is een speciaal soort esso vet in de handel, bekend bij de dealer.een grote witte spuibus, ben even het nummer kwijt.

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik ben even bij de dealer geweest. Zij hebben de sloten met motorolie gesmeerd maar nog steeds niets. Dus even wachten op de sleutel dus. (duurt 4 dagen!)

Groeten,

Paul

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

sloten versleten. heb laats een fiat scudo( zelfde auto)met dezelfde klacht gehad.Je voelt bij sleutel draaien effe iets weerstand maar vervolgens draait ie toch door toch? sloten rondom bleken versleten. dit is een bekend euvel. je kunt dit (maar dat is ook tijdelijk) oplossen ddoor de sloten eruit te halen en dan het uiteinde van de cilinder iets bij elkaar kloppen(de schuine kantjes/voorzichtig want het is een soort gietaluminium maar het gaat wel) met een kleine hamer daar waar het uiteinde van de sleutel terecht komt.dit is nl door het vaak sleutel insteken verbogen waardoor de sleutel te ver in de cilinder zit. maar ik kan je zeggen het is een friemel werkje. ik heb het eens gedaan en het heeft een jaar gehouden dus,anders zit er niets anders op dan nieuwe sloten

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik wacht toch wel eerst even op de nieuwe sleutel.

Groeten,

Paul

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Vandaag een nieuwe sleutel binnengekregen en gelukkig werkt alles weer!

Een ieder bedankt voor de hulp.

Groeten,

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum