Peugeot 306 HDI: Koelwater temperatuur

Bouwjaar: 1999

Ik bezit sinds 8 maand een 306 HDI uit 1999, en vernam onlangs dat de temperatuur boven de 80 graden uit kwam in een lange rij voor het stoplicht.
Het was mij nog niet eerder opgevallen dat de temp hoger kon
komen dan 80 graden, daar stond ie namelijk altijd op meende ik.
Ik heb een monteur van de garage gevraagd, en die vertelde dat dat normaal was, en dat een HDI op 100 graden moet lopen, maar dit niet haalt door de rijwind. Ik had hier weinig vertrouwen in en heb gister even de motor laten lopen. De temp loopt op tot bijna 100 graden, maar de beide koelvinnen slaan niet aan. De temp liep niet verder op dan 100 graden, maar ik kan me voorstellen dat het op een hete dag in een langzaam rijdende file de temp nog wel hoger kan worden.

Wie weet wanneer de 1e fan hoort aan te slaan, en wanneer de 2e?
En wie weet bij welke temp het koelwater door de radiator hoort te gaan? Of is 80 graden een goede temp bij gewoon gebruik?

Alvast bedankt voor jullie reacties!
Met vriendelijke groet,
Flup.

Flupke3073

Geplaatst door Flupke3073 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bentani (0), 18 jaar geleden

De normale rijtemperatuur zit wel rond 80 graden, helaas weet ik niet wanneer de koelvinnen aanslaan bij een hdi, maar dat moet toch in de buurt van de 100 graden zijn. Bij mijn 306 diesel(dw8) start de eerste vin bij 98 graden, rijtemp is ook 80 graden.
groeten

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Volgens mij slaat de eerste aan bij 96°C en de tweede trap bij 108°C. Bij 93° gaat je thermostaat open. 80 graden is inderdaad wel een normale temp, maar sta er niet raar van te kijken wanner je de bergen ingaat met een caravan of aanhanger, dat hij naar de 110° loopt. Heel normaal. Doe dan wel iets rustuger aan. Het rode gebied begint pas bij de 120° Omdat er druk op je systeem staat is het kookpunt hoger dan 100°

Er staan nog meer temperatuurtopics op dit forum. Kijk maar eens.

succes, Ruben

Flupke3073 (0), 18 jaar geleden

Dank jullie wel voor jullie reacties! Geweldig dat we elkaar zo kunnen helpen. Ik heb zeker iets aan jullie antwoorden!

Groeten,
Flup.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.