Peugeot 306: Achteremmen blokkeren.

Bouwjaar: 1999

Bij de jaarlijkse autokeuring is de wagen afgekeurd wegens remproblemen. Bij het rijden lijkt alles OK maar op de remmentestbank blijkt dat de achterremmen blokkeren, ook de pedaaldruk langzaam opgevoerd wordt. De handrem is wel in orde.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Rik9817

Geplaatst door Rik9817 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Lekke cylinders en daardoor natte remvoeringen.

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Werkt de handrem dan nog gelijkmatig?

Beunhaas (520) PRO, 18 jaar geleden

Bij dat bouwjaar denk ik aan een defecte remdrukregelaar op de achteras en niet aan defecte remcylinders.
Ik heb zelf een 306 uit '93 met bijna 3 ton op de klok en nog de originele cylinders,geen lekkage....

Rik9817 (0), 18 jaar geleden

Wielen eraf gehad. Cylinders en remvoeringen zijn droog.
Remvoeringen zijn ongeveer nog 50 % van originele dikte na 95000 km. Als de auto niet belast is zit de afstelbare veer van de remdrukregelaar niet onder spanning. Is dat normaal? De remdrukregelaar beweegt als er op het rempedaal gedrukt wordt en komt nadien terug in zijn basisstand. Kan die vanbinnen defect zijn of ligt het aan de regeling als de achterwielen blokkeren op de remtestbank?

Beunhaas (520) PRO, 18 jaar geleden

Hij moet mijns inziens bewegen als de auto van achter omhoog komt, check dat eens met helper(s)

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Probleem is opgelost. 1 pompje bleek toch te lekken. Net voor de keuring de remmen goed warm gemaakt door enkele km te rijden met lichtjes aangetrokken handrem en het resultaat was OK.

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Ik kan het niet laten om nog even het volgende te vertellen.
Bij de officiele dealer is het pompje vervangen. De baas van de garage kwam net langs en zei de technieker dat hij beide pompjes diende te vervangen. Toen ik dat hoorde zegden zowel ik als de technieker dat het andere pompje OK was. Daarop zei de garagist dat dan de remdruk niet hetzelfde was aan beide zijden. Daarop vroeg ik of hij ooit naar school geweest was in verband met zo'n onzin, daar identieke pomjes ook identieke druk horen te geven.
Daarop zei hij dat er in de pompjes een drukregeling zit die defect was. Ik nam het oude pompje en vroeg hem waar dat dan wel zou zitten, waarop hij afdroop. Ik vraag me dan wel af hoe dikwijls dat zo een man zijn klanten bedriegt door onnodig onderdelen te doen vervangen. Ik moet zeggen dat ik echt weinig vertrouwen heb in garages en in het vervolg terug zoveel mogelijk alles zelf ga herstellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum