Peugeot 307: kofferklep gaat niet meer dicht en brandstofmeter werkt niet mee

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0hdi

Hallo.

Ik had al een geruime tijd last van me kofferklep van me 307 hdi hatchback. Hij bleef wel eens open als het regende maar als je m dan harder dicht gooide dan bleef ie wel dicht. Nu gaat ie helemaal niet meer dicht en ook wil de auto niet meer starten. Er is me verteld dat de accu vervangen moet worden. Ook heb ik sind die dag (3dgn geleden) geen brandstof meterpijl meer. Als ik er een euro bij tank dan doet ie het weer maar als ik het contact verbreek dan blijft ie weer op leeg staan en brand het oranje lampje.Ook digitaal geeft ie niets meer aan kwa het aantal te rijden km of verbruik en dergelijke. Ik heb gelezen over een bsi probleem maar heb er meer info over. Ik vind het vreemd. Graag uw reactie hierop.

Met vriendelijke groet,

Sam

zwoekt

Geplaatst door zwoekt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kofferklep die slecht sluit moet je (meestal) zoeken in het slotmechanisme in de achterklep zelf, of de bediening van de switch die in het handgreepje zit . Bij 307 komt dit regelmatig voor.
Is de accu ook daadwerkelijk getest en stuk bevonden? Zo ja, waarom plaats je dan niet eerst een nieuwe accu?
Misschien is er water in de BSI gelopen door een lekkende voorruit, of doordat het doorvoerrubbertje onder de paravan lekt?
Een dealer kan dit beter beoordelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum