Peugeot 206 2003: Koppakking / thermostaat vraag

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1

Deze oude auto heeft wat problemen. We willen er niet al teveel geld meer instoppen. Maar toch ook niet gelijk naar de sloop brengen omdat wij er net ongeveer 1100 euro aan kosten aan hebben gehad. De auto heeft nog 13 maanden apk.

Dat was het vooraf. Ik heb wat advies nodig :)

Het motorlampje van deze auto brand al meer dan 5 jaar. Ook is de thermostaat al een aantal jaar stuk. Deze blijft open staan. Hierdoor komt de temperatuur eigenlijk nooit echt hoger dan 80 graden. Winter zelfs veel lager. OBD2 geeft aan dat de hij ergens een verkeerd O2 waarde leest. De koppakking van de auto is ook lek. Hierdoor verdwijnt er koelvloeistof.

Voor de lekke koppakking hebben wij een busje vloeistof van iets in de koelvloeistof gegooid. Dit helpt iets.

We hebben een nieuwe thermostaat liggen. Aangezien de oude altijd open staat wordt de koelvloeistof nooit echt heel heet.

Als wij nou de thermostaat vervangen wordt de motor weer wel warmer. Koelvloeistof dus ook. Is dat dan nadelig voor de lekke koppakking? Met andere woorden gaat hij dan sneller vloeistof verliezen?

Grombo2

Geplaatst door Grombo2 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (50) PRO, 1 jaar geleden

ja dat zou kunnen het beste is gewoon om de koppakking te vervangen want de kans is groot dat hij een keer door slaat en zeker als de motor warmer wordt door een nieuwe thermostaat
groetjes jan.

Grombo2 (0), 1 jaar geleden

Ondanks dat de auto ons eigenlijk nooit echt problemen geeft. Heeft hij wel een hoop problemen. En een nieuwe koppakking is hij niet meer waard. De auto heeft nu 240000 km gereden.

Dan denk ik dat wij de kapotte thermostaat maar laten zitten. We zijn inmiddels ook wel gehecht aan het motorstoringslampje. En verder rijdt hij eigenlijk best prima. We wilde hem verwennen met een nieuwe thermostaat. Maar denk eigenlijk dat we hem daar alleen maar meer stuk van maken.

jan T (50) PRO, 1 jaar geleden

ja dan zou ik het gewoon zo laten je weet nu wat je hebt maar niet wat het wordt bij vervanging

groetjes jan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php