Peugeot 206: Koppeling slipt, veer koppelingspedaal gebroken

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Vermogen (kw): 44

De koppeling van onze 206 (bj 2005) is van de week beginnen slippen. Auto is gekocht van de schoonzuster, en heeft maar 37000 km. Zij was zeker geen oud vrouwtje die haar voet constant op de koppeling hield, maar woont in een stadscentrum en gebruikte de auto vrijwel niet, dus daar zal het niet aan liggen :-)
Wat ik wel vond aan de pedalen was een afgebroken stukje (haakje) van een veer van de pedalen denk ik. Er hing wat vet aan dat ook aan de ontkoppelingspedaal hangt. Dit heb ik ook vermeld aan de garagehouder, die zei dat die veer echter niet veel belang heeft, dat de veer in de ontkoppelingskabel al sterk genoeg is. Nu kan dat zijn, maar die veer zal toch enig nut hebben denk ik ? Zou het kunnen dat de ontkoppelingspedaal door die afgebroken veer de slijtage aan de koppeling kan veroorzaken? Doordat die dan een beetje belast blijft ofzo ??
Het is maar dat ik binnen een jaartje niet weer met een versleten koppeling zit :-/

Sfcharger

Geplaatst door Sfcharger (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

firedriver (60), 8 jaar geleden

Gewoon bij een verdeler een andere veer halen, elke onderdeel heeft zijn nut, en die veer is er om te zorgen dat het pedaal terug volledig naar boven wordt geduwd, maar om die te plaatsen is het niet gemakkelijk, ooit meegemaakt met een Picasso, heb wat gezweet omdat ik ook niet het juiste tool had gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.