Peugeot 206: Start problemen vocht accu toerenteller danst

Beste allemaal,
Afgelopen donderdag vertrok ik naar mijn werk. Eerder heb ik al eens ervaren dat mijn toerenteller danste.Na 100 meter viel plots de motor uit. Direct opnieuw contact gemaakt, roeren iets hoger gehouden Bij stoplichten en naar werk gereden.

S avonds deed automatische Deurvergr. Niets en kreeg k hem niet aan de praat. ANWB gebeld, had 3 volt in m'n accu, laten draaien dmv ANWB. Kerel gaf aan dat iets direct m'n accu leegtrekt. Direct een piek na uitzetten motor. Naar huis gereden na hulp ANWB, accu thuis losgekoppeld. Morgen start ie hopelijk.en naar garage. Wat kan het zijn? Zie ook vochtdruppels in koplampen en 2 lampjes in dashboard zijn stuk en toerenteller danst af en toe, terwijl motor draait..

Wat kan ik aangeven Bij de garage? Ik heb het niet breed. Is de accu wel de oorzaak? Kan het nuet zijn door kortsluiting oid door vocht?

Hoor graag!!!

Stein030

Geplaatst door Stein030 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij het aanmaken van een vraag, staan er meer gegevens over de auto die je in moet vullen zoals het aantal cc, bouwjaar en benzine of diesel uitvoering. Kan best belangrijk zijn. Een accu is met de juiste tester vrij eenvoudig te controleren, dus laat dit eerst eens doen. Dan weet je in ieder geval iets. Vocht in de koplampen KAN veroorzaakt worden door bijv het ontbreken van, of niet correct terug geplaatste afdichting op de achterzijde van de koplamp. Kom dit regelmatig tegen in de werkplaats.......handige doe het zelvers. Die lampjes zullen gewoon defect zijn. Kwestie van vervangen.

kaleido 1 (1350) PRO, 8 jaar geleden

Laat je accu testen na hem eerst goed opgeladen te hebben.
Controleer de laadspanning van de dynamo.
Controleer de massakabel van de accu naar je versnellingsbak op defecten.
Laat controleren op lekstroom.
Met een eenvoudige multimeter zijn een aantal dingen zelf al uit te sluiten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.