Peugeot 205: Koppeling vervangen 205 1e generatie

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Vraag:

Ik krijg hier morgen een 205 van de 1e generatie (motor en bak op dezelfde olie) om de koppeling te vervangen, nou heb ik gehoord dat ik de koppeling kan vervangen zonder de bak te demonteren (net zoals bij de oude astra's). Is dit waar, en waar moet ik op letten. En welke pakkingen heb ik dan nodig voor het monteren, of kan dat met vloeibare pakking.
Ik heb dit nooit gedaan, dus alle advies is welkom.

Alvast bedankt,

erik

01erik01

Geplaatst door 01erik01 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (490) PRO, 17 jaar geleden

je moet idd alleen het koppelingshuis demonteren (zit uit mijn hoofd met een stapeltje m7 boutjes aan de motor vast. de pakking tussen het huis en de motor moet je vervangen. het wijst eigenlijk wel een beetje voor zich, is niet moeilijk. als je het huis eraf haalt komt er een as mee welke door een bus met spiebanen met de motor is verbonden, kijk even goed of deze niet is beschadigd want anders moet je die bus mee vervangen
suc6, harry

01erik01 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord, ga er morgen mee aan de slag. Eens kijken hoe mooi dit weer in elkaar zit.

Groeten, Erik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.