Peugeot 306: Kortsluiting richtingaanwijzer?

Bouwjaar: 1998

Beste mensen, Bij mijn 306 (1998) SX 1.4 (78k km) heb ik het volgende probleem.
Als ik na ongeveer een uur op de snelweg te hebben gereden de richtingaanwijzer gebruik, dan lijkt het of de richtingaanwijzer (heel kort) kortsluiting veroorzaakt op het moment dat het knipperlicht voor het eerst aangaat. De wagen schokt 1 keer een beetje en de koplampen (en dashboardverlichting) lijken een fractie van een seconde uit te gaan. Daarbij maakt het niet uit of ik naar links of naar rechts richting aangeef.
De schokken etc worden daarna per keer richtingaangeven heviger en gaat zelfs de radio even uit. Het voelt alsof de motor een fractie van een seconde afslaat en direct daarna weer aan. Er gaan geen waarschuwingslampes branden.

Toen het laatst weer gebeurde ben ik een parkeerplaats opgereden, heb de motor 3 minuten uitgezet, gestart en ben vervolgens verder gereden. Dat leek het probleem te verhelpen.

Ik heb voor maandag een afspraak bij de garage gemaakt, maar wilde deze kwestie toch even aan jullie voorleggen. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Dank. Gijs

Edit: Zou het met een ophoping van statische elektriciteit kunnen samenhangen?

GW8

Geplaatst door GW8 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Mogelijk sluiting in de richtingaanwijzerschakelaar. Met statische elektriciteit lijkt het me niets te maken te hebben.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Mogelijk een slechte verbinding in de voedingsdraad naar de zekeringkast en het kontaktslot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.