Peugeot 406: kortstondige melding hoge motortemperatuur bij koude motor.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: Hdi 2.0 110 pk

Ik heb al wat langer last van een koelwatertemp. meter die af en toe wat lang bleef staan zo rond de 70 graden. Na langere ritten kwam dit vanzelf wel goed. De olietemp meter doet wel goed zijn werk, ook als de keolwatertemp. op 70 bleef steken, kwam de olie temp op bijna 90 graden na een poosje zoals het hoort.

Nu heb ik sinds een paar weken dat bij koude motor na een paar km een paar ker de stop melding komt gezamenlijk met de melding : hoge motortemp. in het multi display. Dat gata een paar keer zo, en na nog een paar km is dat weer weg. De auto loopt verder goed.

1e vraag : is er 1 koelwatertemp. sensor die zowel de motormanagement aanstuurt alsook de koelwatertemp. meter in het dashboard? Of zijn er 2 temp sensors voor Koelwatertemp?

Wat zou de oorzaak kunnen zijn van dit euvel? Ik heb al eerder de vraag van bij 70 graden blijven stekende temp. meter gesteld. Daar kreeg ik meerdere mensen die hetzelfde hebben en er mee leven. Maar de stopmelding is nieuw en brengt mijn mederijders in verwarring als ze de auto mee hebben voor een ritje.




[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u de nieuwe vraag retour krijgt....

Moderator Problemcar[/b]

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (650) PRO, 11 jaar geleden

vraag 1, 1
vraag 2 deze ene is stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.