Peugeot 406: Koppelingspedaal ingezakt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Sinds vanmiddag heb ik een probleem met mijn koppeling. Na een rit van ruim 100km stopte ik bij een stoplicht, en bij het remmen merkte ik dat het koppelingspedaal slap was en dat ik hem heel diep moest intrappen om nog enigszins te kunnen ontkoppelen. Toen ik weer wilde wegrijden kreeg ik hem pas met heel veel moeite weer in de versnelling.

Het koppelingspedaal voelt dus heel slap en ingezakt aan. Alleen het allerlaatste stukje voel ik een beetje weerstand, en ik kan niet (of nauwelijks) ontkoppelen.
Dit probleem is in mijn beleving vrij plotseling ontstaan; ik heb in ieder geval eerder geen problemen/bijzonderheden gemerkt.

Ik dacht dat de koppelingskabel kapot zou zijn, maar ik heb blijkbaar een hydraulisch systeem. Wat kan ik hier zelf evt aan controleren?

Overigens is er begin 2011 (25dkm geleden) een nieuwe koppelingsset gemonteerd.

kjdkraker

Geplaatst door kjdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

heemskerk4251 (0), 11 jaar geleden

Heb je al gekeken of de remvloeistof in het potje nog op peil is? Het ziet er naar uit dat of de master (bij het koppelingspedaal) of de slave (op de bak) gaar is. De kans bestaat dat de remvloeisof via één van de twee (of beide) weglekt, met als mogelijk gevolg dat ook de remmen problemen gaan geven.

kjdkraker (0), 11 jaar geleden

Cees bedankt.
Ik heb inmiddels de auto naar de dealer gebracht. Waarschijnlijk defecte slave cilinder. Wordt morgen vervangen.

Edit: Inderdaad, cilinder is vervangen en de auto schakelt weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum