Peugeot J5: Koudstartproblemen

Bouwjaar: 1994

Hoi,
Wanneer het vriest moet ik tot 4maal starten, dan draait ie net op 3 poten met nogal wat rookontwikkeling. Na montage van 4 nieuw gloeikaarsen is er spijtig genoeg geen verbetering. De motor heeft er 160.000km opzitten.
Kan dit an de injectoren liggen?
Thanx voor een antwoord,

Walter

walter11917

Geplaatst door walter11917 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot J5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe is het met de klepspeling ?

walter11917 (0), 18 jaar geleden

Bedankt Pieter voor je snelle antwword, sorry dat ik niet vroeger naar de site ben teruggesurfd. De klepspeling heb ik inderdaad nog niet gecheckt... Kloptde speling 0.3 voor de in en 0.2 voor de uitlaat?
Even nog dit: deze zomer, na een lange klim in de bergen, steeg de olietemperatuur(lampje ging aan), vervolgens steeg de watertemperatuur. Wanneer ik eindelijk een parking bereikte hoorde ik een knal! Paniek natuurlijk! Na een 5-tal minuten het olie en waterpeil gecontroleerd, alles OK!!
Terug gestart en geen problemen meer!! Misschien was dit een teken aan de wand voor een te kleine klepspeling??
Ga deze zon snel mogelijk bijstellen en hou je op de hoogte!!

Groeten,

walter

walter11917 (0), 18 jaar geleden

Dag Pieter, de inlaatklepspeling stond voor enkele cil inderdaad te nauw, heb deze aangepast en ik moet zeggen; het lijkt te beteren. Hij hoest en niest nog als het koud is maar blijft toch draaien. Na enkele seconden en eens goed gas te geven komt hij erdoor.

Mvg,

Walter

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.