Peugeot 106: Krukaslagers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste colega's

Ben bezig met een motorrevisie van een peugeot 106 1.6 16v. oorzaak is een losgelopen bout van de krukaspoulie en daardoor is de krukasspie aan gruis gedraaid. Gevolg krukas ingesleten.
Na weken wachten op goede onderdelen is er nu ineens een probleem met het leveren van de juiste maat krukaslagers, terwijl de overige onderdelen en drijfstanglagers na weken wachten wel gewoon geleverd zijn (ook nieuwe krukas). De gegevens zijn niet te traceren van het blok behalve een E en een S. Op de krukas staan nummers en een getal (A) die zijn met het schema van peugeot te achterhalen,maar die kloppen niet v.w.b. de lagermaat (nooit eerder gereviseerd). De marge die peugeot aangeeft is per set +/- 11 honderdste, 3 sets mogelijk. Ook de kleuren die ze op de krukwangen hebben geschilderd zijn niet in overeenstemming met wat de importeur voorsteld. Een motorrevisiebedrijf zegt no worries middelste van de maten monteren. Wie weet hiervan of kan extra info verstrekken.

Bij voorbaad dank.

Thijs

matthijs1

Geplaatst door matthijs1 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Had graag even voor je gekeken maar servicebox ligt eruit.

Audifreak763 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hé, de oude grijze oldtimer leeft nog. Goed om van je te horen.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij , voor zover ik het nu even kan nagaan en bedenken, zijn er inderdaad 3 dikte's in het lagermateriaal en die worden aangegeven door een kleur,verfstip op de buitenkant van het lager, er zitten wel 2 verschillende soorten lagers in de motor.
hoofdlager 1,3 en 5 zijn gelijk en 2 en 4 zijn gelijk.
Dikte's van het lagermateriaal zijn 1,884 - 1,858 en 1,869 voor een standaard krukas, ik zou de oude maar eens opmeten als je geen verfstip kunt vinden.
succes.
De nummers kan ik je ook wel geven als je wilt.

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Beste Oldtimer, Bedankt voor je reactie, peugeot en citroen geven verschillende maten aan en werken met een andere motorcode.
De maten van citroen en peugeot verschillen gek genoeg ook, Net als de axiaalspeling die de krukas mag hebben.
Na nog diverse malen met monteurs van peugeot en citroen en een revisiebedrijf te hebben gebeld is er toch voor gekozen "uiteraard na meting van de krukas, staat nu ook niets op en geen kleur te bekennen op de krukwang" om de middelste maat lagerschalen te nemen. Ik weet het is geen alledaagse auto, maar dit slaat echt alles.

Nogmaals dank voor je reactie,

Met vriendelijke groet Thijs.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum