Peugeot 3008 2018: lage brandstofdruk

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: yhz, Motorinhoud (cc): 1500

na het vervangen van volledige brandstofsysteem omwille van een defecte hdi hoge druk pomp krijgen we op het lage druk systeem 8 bar ipv 5 bar en dit rechtstreeks op de opvoerpomp in de tank.

met als gevolg foutmelding lage brandstofdruk te hoog foutcode P002B

vansteelant@me.com

Geplaatst door vansteelant@me.com PRO , lid sinds 2 jaar geleden

7 Reacties

oldford PRO, 9 maanden geleden

P002B - "B" Camshaft Profile Control Circuit Low
Klopt het nummer van je foutcode wel?
Waar lees je mee uit? (Merk, type, versie, etc.)

vansteelant@me.com PRO, 9 maanden geleden

idd foutcode is P008B 22
we lezen uit met diagbox

harry4203 PRO, 9 maanden geleden

p002b bestaat niet eens bij een 3008

harry4203 PRO, 9 maanden geleden

Is de druk/temp-sensor voor de lage druk ook mee vervangen?

    deze sensor is ook vervangen m.a.w. alles van brandstofsysteem is nieuw - vansteelant@me.com PRO, 9 maanden geleden

harry4203 PRO, 9 maanden geleden

Sorry als ik wat voor de hand liggende dingen vraag, maar alle adapties gereset en de nodige onderdelen correct ingeleerd?

    Harry, geen probleem hoor met uw vragen, alles is gereset en ingeleerd, de wagen rijdt perfect enkel die storing komt terug. Weet jij of de brandstofdruk van lage drukpomp in de tank gestuurd wordt of is die contstant 5bar? - vansteelant@me.com PRO, 9 maanden geleden

harry4203 PRO, 9 maanden geleden

Als ik de werking van het systeem ff snel lees, is de druk in principe constant, en geeft de lagedruk/temp-sensor de variatie in opbrengst door aan de motorecu en past deze hierop de inspuiting aan. wel de juiste pompunit geplaatst? chassisnr?

    96 nrs van de pompen vergeleken en zijn ok.VF3MCYHZJHS381289
    ondertussen al een nieuwe pomp besteld maar wachten erop, volgens ons kan het maar de pomp zijn... - vansteelant@me.com PRO, 9 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 PRO, 9 maanden geleden

98 093 587 80 deze dus waarschijnlijk. ben het met je eens, tenzij er ergens een verstopping en een retour zit, maar waarschijnlijk is dat allemaal mee vervangen.

    hallo, nieuwe lage drukpomp in tank geplaatst zonder resultaat dan maar terug een nieuwe hoge drukpomp geplaatst en probleem opgelost. alvast bedankt om jullie meningen te delen. - vansteelant@me.com PRO, 9 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!