Peugeot 407: lamellen van panoramische dak zijn uit elkaar geklikt 407 SW

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

hallo iedereen
ik heb hier ne 407 sw met een panoramische dak die lamellen zijn uit elkaar halverwegen en krijg hem niet volledig open
voor ik eraan begint wil ik weten of er iemand weet hoe het simpelste is om dat op te lossen
die haakjes zijn niet gebroken maar zijn wel los van elkaar precies of er iemand tegen geduwd heeft en los is gekomen
moet ik heel die dakhemel demonteren om dat te herstellen of zijn er trukjes om het zo in te klikken
ik hoop dat er iemand is om mij te helpen?
mvg
Laurent

laurent69

Geplaatst door laurent69 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Meestal heeft het uitelkaar gaan van de lamellen een oorzaak zoals zwaar schuiven doordat glijdertjes zwaar in de rails schuiven, of toch iets met de klik-verbinding(en) Met enig geduld kun je proberen om ze weer in elkaar te klikken, maar ervaring heeft inmiddels geleerd, dat als je dit überhaubt voorelkaar krijgt, het in de meeste gevallen een zwakke plek blijft. Losse onderdeeltjes zijn niet leverbaar op losse panelen en/of losse glijdertjes na.
Gezien de hoge kosten van een nieuw lamellendak, zou je zeker een poging moeten wagen om de panelen weer inelkaar te krijgen, en lukt het niet met het dak nog in de auto, dan kun je ook nog een poging wagen het lamellendak uit te bouwen en het dan nog eens te proberen.

laurent69 (0), 12 jaar geleden

hallo Hans
merci voor u reactie.
ik heb het bekeken en de lamellen is er ene uit de rail gekomen en is uitelkaar geklikt, die wagen was ervoor van een jong gezin met kinderen en ze beweerden dat de kinderen die naar boven hebben geduwd maar ze wisten het zelf niet echt want toen ze de wagen hadden werkte alles prima en ik weet niet of ik heel die dakhemel moet demonteren om die lamellen terug in de rail te plaatsen en vastklikken of is er een makelijker manier zonder de dakhemel te demonteren?
hoe werkt het nsysteem eigenlijk wordt het bovenelkaar opgestapeld vanachter in de wagen ??
mvg
Laurent

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als aan 1 zijde een lamel uit de rail is gekomen, kun je proberen om het complete lamel los te krijgen van de andere lamellen. Risico hiervan is dat de mogelijkheid bestaat dat er toch een klikverbinding afbreekt. Krijg je de lamel los, dan kun je dit iets naar voren schuiven/trekken. Op die manier heb je meer mogelijkheden om de lamel-plaat iets te buigen en em weer in de rail en glijder te krijgen. Je hebt dan ook de ruimte om met 2 handen te werken = 1 bovenop en 1 aan de onderzijde van het lamel. Het blijft behelpen vanwege de beperkte ruimte als het lamellendak nog in de auto zit, dus wil je dat risico niet nemen, dan hemel eruit en lamellendak eruit zodat je beter kunt zien wat je doet en beter kunt controleren of er toch beschadigingen zitten waardoor het losgeraken straks weer op gaat treden. Hoe de lamellen gestapeld worden durf ik niet te zeggen.

laurent69 (0), 12 jaar geleden

hey Hans
ok ik ga het safe maken en ga voor de optie dakhemel demonteren en de rest ook minder kans dat er iets breekt zoals je zegt zal ik meer zicht op hebben ik hoop dat de dakhemel niet geplakt is, enkel vast zit met vijzen
en als het vlotjes gaat en klaar is hou ik u op de hoogte moet naar buitenland voor werk en ben thuis in de loop van volgnde week dus het antwoord zal later komen dank u voor u tijd
groetjes
Laurent

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het uitnemen van de hemelbekleding valt op zich reuze mee. Zit niet geplakt o.i.d. De zonnekleppen, dakconsole met binnenlichtjes , rand rond opening lamellen dak, dak-handgrepen, portierrubbers bovenzijde, stijl-bekledingen moeten los. Als de hemelbekleding eenmaal los is, is het handig om em even met 2 man via de achterzijde beetje schuin eruit te manouvreren. Is de hemel eruit, dan is het lamellenpaneel er ook zo uit.

laurent69 (0), 12 jaar geleden

ok Hans
als ik thuis ben begin ik eraan merci voor de info en laat je weten hoe het verlopen is groetjes

laurent69 (0), 12 jaar geleden

hey Hans
het is in orde die lamellen zijn uit de groeven gekomen! die gelijders op hun plaats gelegd en het beste was om te demonteren want anders is het meer sukellen en breken het ging zo vlotjes had enkel moeilijkheden met de handgrepen kreeg die kliksysteem er niet makkelijk uit. even alles terug gesmeerd die gelijders en alles werkt prima
merci voor u antwoorden
groetjes Laurent
hierbij mag de topic sluiten

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Graag gedaan en knap dat je het voorelkaar hebt gekregen!

laurent69 (0), 12 jaar geleden

merci :-) ben zelf graag bezig met auto's dus bekijk dat altijd positief :-)
groetjes

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.