Peugeot 206 XTD: lampje airbag knippert

Bouwjaar: 2001

Bij het uitlezen met mijn foutcodelezer verschijnt op de display : "Ontsteking passagiersairbag" waar moet ik de fout gaan zoeken?

R.V Motors

Geplaatst door R.V Motors (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

de kabel naar de passagiersairbag heeft een stekker aan de linker kant iets rechts van het stuur en de dealer heeft een dummy die op dat stekkertje past zodat je hem dan uit kunt lezen om te zien of het echt in de airbag ligt.Staat de airbag niet per ongeluk uitgezet.Dan knippert hij ook.

R.V Motors (0) PRO, 19 jaar geleden

Hey Oldtimer, ik moet wel opmerken dat het "circuit" ontsteking passagiers airbag is. En de airbag staat niet uitgezet aan de passagierszijde, toch bedankt!

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

dit wijst eigenlijk op een fout in de bedrading van de rechter airbag, vandaar dat ik die dummy aanhaal om een gedeelte uit te sluiten.

stumpie (0), 19 jaar geleden

het kan ook onder de passagierszetel zitten, waar de kabels aan elkaar zijn verbonden. Haal de fiche er tussen uit, en soldeer ze aan elkaar. Probleem kan opgelost zijn.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

206 heeft geen gordelspanners in de stoel Rudy, dus wat jij schrijft gaat niet op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum