Peugeot 206 XS HDI 90PK: toerenteller weigert te functioneren

Bouwjaar: 2000

Mijn toerenteller weigert te functioneren, waar moet ik de fout gaan zoeken? Hij bleef eerst hangen op ongeveer 800 toeren en nu
gaat hij niet meer omhoog. De wijzernaald blijft beneden liggen.
Het voertuig is nog niet uitgerust met een multiplexsysteem.

R.V Motors

Geplaatst door R.V Motors (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Toch denk ik dat het even loshalen van de stekker achterop de instrumentenpaneelunit de oplossing(mischien tijdelijk) kan geven. Anders moet de dealer even in meting gegevens injectiesysteem kijken of het signaal wel gegenereerd wordt.als dat niet het geval is is de bdp sensor stuk.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Indien de BDP sensor stuk is, dan zal de wagen niet eens starten ! Denk je ook niet ? Het probleem zit eerder in het instrumentenpaneel denk ik.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

U heeft gelijk, had even niet goed nagedacht (gekeken)Laat ze ook even in de BSI kijken of daar het signaal binnen komt.

R.V Motors (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt Oldtimer en GOVA voor de snelle reactie. Maar toch nog even dit; Met mijn foutcodelezer van het merk snap-on kan ik wel het toerental aflezen dus waarschijnlijk ligt het probleem wel in de toerenteller zelf. Wat denken jullie?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Helemaal gelijk.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

De batterij loskoppelen en even wachten is uw laatste optie. Daarna raad ik je aan even naar een merkverdeler te stappen. Een merkverdeler kan met zijn diagnosetoestel een activatie doen van de toerenteller rechtstreeks in het instrumentenpaneel. Dit is aan te raden, want een toerenteller is niet alleen verkrijgbaar, je moet namelijk het ganse instrumentenpaneel vervangen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.