Peugeot 206: airbaglampje brandt knipperend

Bouwjaar: 2000

We hebben een probleem met een 206 van 2000.Airbaglampje gaat knipperen en de foutkode geeft aan 164 ontsteking gordelspanner 2.We hebben de bedrading gecontroleerd en daar is eigenlijk niets verkeerds aan te zien.Bij de ecu hebben we ook de stekker gecontroleerd en na het weer monteren was het lampje uit.Het is 2 weken goed gegaan en nu weer zelfde klacht.Hebben weer de stekker bij de Ecu gecontroleerd en er op en af gedaan.Lampje ging weer uit, maar na proefrit kwam de storing er weer in en wat we ook proberen, het lampje blijft nu knipperen.Er zitten bij deze 206 geen stekkers onder de stoelen en daar ligt dus niet het probleem.We vermoeden de Ecu zelf, maar wat zou het anders nog kunnen zijn.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

de gordel zou het ook nog kunnen zijn kijk even of die stekker er daar goed opzit
ik zou niet zo snel aan een ebe denken die gaan haast nooit stuk.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk ook aan de gordel, je zou voorzichtig de stekkertjes van de linker en de rechtergordel in de stekker op de ecu om kunnen ruilen en kijken of de storing meeverandert.Let wel, de gordelspanners zitten bij de 206 in de gordel,niet in het slot.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Klopt, hebben we in eerste instantie ook gechecked.De stekker verbinding van de rechtergordel was ogenschijnlijk goed.Toen we de bedrading bij de ebe checkten ging het lampje uit.Maar de stekkertjes omzetten is een optie.Gaan de gordels dan wel vaker stuk? Auto wordt heel weinig gebruikt en de rechterzitplaats bijna nooit.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, er zijn eigenlijk wat dat betreft weinig storingen maar als je er een hebt kan hij hardnekkig zijn.Succes.Trouwens ecu komt ook voor,(2 x meegemaakt) wel even laten configureren door de dealer.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Thanks.Wat bedoel je precies met configureren O.J?Moet hij ingeleerd worden oid?

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Leuke storing.Auto binnen gezet om eea te checken en wat blijkt?Lampje gaat uit en blijft , ook na goede proefrit uit.Auto is zwart van kleur en stond buiten in het zonnetje.Wellicht heeft de temperatuur invloed op de ebe, zodat hij nu weer uit blijft, maar raadselachtig is het.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Configureren wil zeggen dat je de juiste hoeveelheid airbags eraan hangt,dwz tijdens het configureren vraagt de ecu bv of de rechter aibag uitschakelbaar is ja--nee enz.Dezelfde ecu wordt voor bijna alle type's gebruikt.En kan dus maar 1 keer want terug kan niet.

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan ook even de draden uit piepen draad 1 op de gordel is draad 25 op de ebe en draad twee op de gordel is draad 24 op de ebe stekker let op !!!!! wel even het contackt uit zetten de plus pool los halen en de stekkers los nemen dus niet op de componete meten .
het wil ook nog wel eens voor komen dat de diagnose aperatuur zegt onsteker twee onderbroken terwijl het eigenlijk onsteker 1 is dan zijn de draden verkeert gelegt in de fabriek .
maar dit komt eerder voor bij een 306 maar ik zou toch even kijken of het links ook alemaal goed zit.
kijk ook even njaar de 40 voudige stekker op de bsi kleur wit en de 16 voudige stekker grijs even kijken of er geen ocidatie op zit nou ik hoor het wel weer

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Even een update: we zijn een stuk wijzer dankzij jullie adviezen monteurtje en OJ.Ik begrijp dat je met uitpiepen bedoelt de weerstandsmeting om de draad op een breuk te checken.Daar zijn we (nog) niet mee bezig geweest, maar kan nog nodig zijn.We hebben vanmorgen de ecu gekregen (had ik eergisteren reeds besteld, voordat ik het op de site plaatste)en toen die gemonteerd was, gaf hij weer een foutkode en ging het lampje knipperen.Hij was op zoek naar de 2e airbag en die was er niet, dus de ecu moest bij de dealer geconfigureerd worden.Mijn monteur wist te vertellen dat er dan een eprom werd platgegooid en vandaar dat het maar eenmalig kan.(Weer wat geleerd).Maar tot onze stomme verbazing bleef bij de dealer het lampje knipperen en was deze niet uit te krijgen.Hij gaf daar een storing aan van de ontstekermodule?.Ik heb de auto teruggehaald en wij hebben hem met onze Snop-on scanner uitgelezen en hij gaf inderdaad aan kode 164 airbag-1.Kode gewist en wat blijkt, het lampje gaat uit en blijft uit.Ook weer na enkele proefritten.

Ik denk dat we nu genoeg informatie hebben om de storing verder te lijf te gaan als het lampje weer brandt, maar heb toch een stille hoop dat het in de ecu heeft gezeten en die is vervangen dus...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum