Peugeot 206 1.6 XS: Raar piepend geluid bij 120 km p/u, soms ook in de stad

Bouwjaar: 1999

Mijn probleem is als volgt: als ik op de snelweg 120 km p/u of harder rijd, maakt de auto een raar piepend geluid, alsof er iets aanloopt. Dit is niet constant, maar treedt af en toe op. Ook deed hij dit een keer in de stad, toen ik na 10 minuten stil stond weer reed, maar toen deed hij dit een halve minuut en het werd daarna weer stil. Al gedaan:
Wegenwacht laten kijken, wielen zijn goed, geen steentjes of vreemde voorwerpen waar hij tegenaan kan schuren, banden zitten goed vast
Dealer laten kijken: aandrijfas, V-snaar, distributieriem en ventilatiesysteem zijn allemaal prima in orde
Zelf geconstateerd: temperatuur loopt niet op, gaan geen verklikkerlampjes branden, hij houdt niet in.
Mijn broer heeft geconstateerd dat de gril aan de rechterzijde voor bijna 2/3e loszat, dit heeft hij weer vastgeklemd, afgelopen 20 km op de snelweg heeft hij het geluid niet meer gemaakt. Zou dit de oorzaak van het probleem geweest zijn of weet iemand of er nog iets anders kan zijn? (hopelijk niet!) gr.

Jona

Geplaatst door Jona (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Lampje6439 (0) PRO, 20 jaar geleden

Los zittende delen kunnen allerlei geluiden veroorzaken, zoiets simpels zal het wel geweest zijn als je het nu niet meer hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum