Peugeot 206, 1.4 KFX: stationair toerental verhoging

Bouwjaar: 1999

Klant komt weer met de klacht dat het stat. toerental zomaar na het starten oploopt naar +/- 3000 tpm. Nou was dat 'n tijdje geleden ook al het geval. Stappenmotor schoongemaakt - was niet erg vuil - gecontroleerd op luchtlekkage enz. Ecu uit laten lezen, maar geen codes. Ruim 6 weken geen last meer gehad en zo plotseling komt het terug. Ecu is een Magneti Marelli. Nou heeft de auto in december '03 een lichte aanrijding rv. gehad. een breuk in de Ecu zou dat nog een optie zijn? Wie heeft er 'n idee?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

kijk even naar het merk van de bobine, is dat een rechthoekige van het merk sagem vervang hem dan voor éém van het merk Elektrofil,(heeft een afgeronde kant).Dit veroorzaakt vreemde storingen in de Ecu en op termijn het opblazen ervan.Dit probleem is al meerdere keren aan de orde geweest op dit forum.

Averdonk (0) PRO, 20 jaar geleden

Doen we. Alvast bedankt.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

het heeft lang geduurd, maar het probleem is eruit. Afgelopen week is de auto helemaal gaan staan, maar was na veel proberen toch weer aan 't lopen te krijgen. Hierbij viel op dat de toerenteller iedere keer wegviel, dus ontsteking. Bobinegalerij vervangen met de verlengers en alles is weer ok. Jansen, je had toch gelijk. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.