Peugeot 308 SW 2009: Lampje "gordel niet om" blijft knipperen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Hallo allemaal, tijdens het rijden blijft het lampje (boven de voorruit), dat aangeeft dat een gordel op de achterbank niet wordt gedragen, knipperen.

Dit gebeurt zowel als er iemand achterin zit en de gordel draagt als wanneer er niemand achterin zit en de gordel dus niet gebruikt wordt.

Iemand enig idee hoe dit op te lossen? Het is behoorlijk irritant als je steeds in je ooghoek een rood lampje ziet knipperen.

aatalex

Geplaatst door aatalex , lid sinds 6 jaar geleden

2 Reacties

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Waarschijnlijk een uitvoering met losse stoelen i.p.v. achterbank?
Zo ja, dan controleren of de stoelen aan de achterkant goed in hun vergrendeling vast zitten. Als dit oké is dan zal de contactstrip onder de vloer bekleding defect zijn.

    Beste Hans, Correct, de achterbank bestaat uit 3 losse stoelen welke je individueel kunt plaatsen of verwijderen. Bedoel je met "controleren of de stoelen aan de achterkant goed in hun vergrendeling vast zitten" de ijzeren pluggen die in de ronde gaten op de bodem gaan? - aatalex, 3 maanden geleden

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Inderdaad. Onder die ronde gaten loopt de bedoelde contactstrip onder alle3 de stoelen, dus check in ieder geval of alle pennen van de stoel waar het waarschuwingslampje op brand, goed in z'n vergrendeling zit. Is dit in orde, dan is waarschijnlijk de contactstrip de boosdoener.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 SW of stel zelf een nieuwe vraag.