Peugeot 106: lampje motordiagnose knippert/brand en motor loopt onregelmatig

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Het lampje van de motordiagnose knipperde af en toe. Nu blijft hij steeds langer en vaker branden. De motor slaat steeds vaker af, zowel tijdens het rijden als bij stilstand.
Als de motor tijdens het rijden afslaat, lukt het niet om de motor te starten door een lagere versnelling te kiezen. Het contact moet dan gebruikt worden.
Bij stilstand moet de motor op toeren gehouden worden, maar soms reageert de motor helemaal niet als het gaspedaal wordt ingetrapt. De gaskabel is ok.

Bij koud weer start de auto perfect, echter na achteruit de parkeerplaats af te rijden slaat hij af. Om dit te voorkomen moest het toerental zeer hoog gehouden worden.

Zelf denk ik dat het probleem in het brandstofsysteem zit. Maar zou het ook in het electrische systeem kunnen zitten en waar moet ik dan zoeken?

De auto is noodzakelijk voor de vrouw en de kids, maar niet zoveel meer waard. Dus ik wil eigenlijk niet teveel kosten meer maken.

Alvast bedankt.

airmobily

Geplaatst door airmobily (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit kan gewoon meerdere oorzaken hebben en gaat lastig worden zonder eerst eens laten uitlezen op storingen.
Een vaak voorkomend probleem is een, aan de onderzijde gescheurd vacuum-slangetje van/naar de luchtdruksensor. Dit slangetje zit aan de achterzijde van de motor, is ca. 20cm lang, en loopt vanaf injectie-unit ("carburateur") omhoog naar "het ding" wat aan de wand hangt.
Carterventilatieslang gescheurd, verdeelkap, ontstekingsmoduul, gasklep potentiometer (onderste deel injectie-unit) kortom.......?

airmobily (0), 15 jaar geleden

Hallo Hans4074

Ik heb nog geen tijd gehad om naar de problemen te kijken. Het rare is dat alle problemen zijn opgelost. Geen (onregelmatig) knipperend lampje van de motordiagnose. Maar ook geen brandstofproblemen. Het brandstofprobleem kan ik me voorstellen. Misschien een vuiltje in het brandstofsysteem. Maar dat meteen het lampje het weer naar behoren doet, vind ik wel apart. De auto doet het weer normaal en dat is nu het belangrijkste.

Bedankt voor je reactie.

mvg Terence.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.