Peugeot 406: lampje remvloeistof niveau brandt onterecht

Bouwjaar: 2001

Bij een Peugeot 406 break hdi van 2001 brandt af en toe het lampje van het remvloeistofniveau op het dashboard. Het display geeft dan de melding "brakefluid low" of iets in die strekking.
Ter controle hebben we de stekker van de remvloeistofniveausensor op het potje er afgehaald. Dit om te controleren of de sensor deze onterechte melding veroorzaakt.
Volgens de klant brandt het lampje echter nog af en toe, tezamen met de melding.
Wie heeft zoiets eerder bij de hand gehad??

citroenmonteur

Geplaatst door citroenmonteur (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Skylimit (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit zou te maken hebben met een contact die bij de handrem zit

mvg tom

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

zie topic 21402 betreffende dit schakelaartje.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Klopt! Als je de auto gestart hebt en je moet om wat voor reden dan ook de handrem gebruiken dan geeft de boardcomputer de melding "brakefluid low". Als de motor warm is gebeurd dit nooit.

Gewoon negeren.

RAH (0), 18 jaar geleden

Ook als de motor warm is kan die melding voorkomen. Ik heb vorige week mijn handremschakelaar vernieuwd. Kosten: ¤ 3.15 en wat zweetdruppels. Was vorige week behoorlijk warm toen ik de schakelaar verving. Maar sindsdien geen melding meer.

citroenmonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat jullie gelijk hebben wat betreft de handremschakelaar, alleen vindt ik het toch raar dat als je de handrem aantrekt weliswaar datzelfde lampje brandt, maar ook de melding "losen handbrake" of zoiets verschijnt. Je zou dan eerder deze melding op het display verwachten.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Citro Fiel,

De boardcomputer geeft niet aan dat je de handrem moet 'lossen' maar dat de remvloeistfniveau te laag is. Je schrikt je de eerste keer rot natuurlijk. Het resevoir is helemmaal niet leeg, dus bij de derde keer kijk je geeneens meer. Bij mij komt het alleen maar voor als ik bij de koude start de handrem aantrek. En dat doe je maar zelden. Dus ook hier lig ik niet wakker van. Hoort denk ik bij het moderne autorijden.

gr.

Cees

Donkeyman2353 (0), 18 jaar geleden

Ik heb met mijn 406 HDI '99 exact hetzelfde. Soms krijg ik daar commentaar over van meerijders. Vandaag heb ik maar eens de mouwen opgestroopt en dat schakelaartje er uit gepeuterd.Helaas hebben de dealers in mijn omgeving geen nieuwe liggen dus ik moet nog even afwachten of het echt helpt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.