Peugeot 406: Ventilator werkt niet meer

Bouwjaar: 1998

Sinds vandaag wil de kachelventilator niet meer draaien van mij Peugeot 406 1.8 16v. Helaas doet dus ook de airco het niet meer ( ik dacht inderdaad dat de ventilator moet draaien wil de airco aanslaan ? ). Iemand enig idee voordat ik begin met uitbouwen ? Ik dacht zelf aan de aansturingsmodule, weet dat dat vroeger bij oudere types als een probleem was. Zekeringen zijn ok, wat denken jullie dat het kan zijn ?

FastEddie.

FastEddie

Geplaatst door FastEddie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

schol (0), 18 jaar geleden

Heb bijna het zelfde gehad met mijn 306, alleen hier schakelde de airco nog wel in (niet dat je er dan veel aan hebt).
De ventilator bleek vast te zitten in zijn lagering, gesmeerd met wat wd40.
Ventilator zit met drie schoeven vast boven de bijrijder zijn voeten.

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Zit de connector in de ventilator er nog wel goed in?

Succes, Ruben

RAH (0), 18 jaar geleden

Onder de ventilator zitten een paar dikke kabels voor de stroom voorziening. De stekker verbindingen willen nog wel eens een beetje doorbranden. Even flink aan friemelen. Wellicht hoef je dan de ventilator er niet uit te halen.

mystudio (0), 18 jaar geleden

Sluit me aan bij RH. Dit gaat vaker mis bij deze auto. ff heen en weer bewegen met de blower op 10 en je merkt heel snel of de boel daar begint te vonken. Ik zou de connectors dan zeker wél even loshalen en of vernieuwen of zorgen dat ze op een andere manier weer goed contact gaan maken. Er loopt een behoorlijke stroom door die connectors en als het een slecht contact blijft, onstaat er een behoorlijke overgangsweerstand in de connector met als gevolg dat ie tamelijk heet wordt. Juist dit soort dingen veroorzaakt evt. brand. Niet kortsluiting, maar, slechte contacten!

FastEddie (0), 18 jaar geleden

Ontzettend bedankt voor jullie antwoorden, het is inderdaad deze connector ! Ik ga morgen de boel uit elkaar halen en mooi in orde maken. Bedankt !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.