Peugeot 307: Lek in brandstof aanvoer?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4

Heb af en toe het probleem dat mijn auto (307) niet wil starten. Start motor draait wel door, 10 minuten later doet hij het dan wel. Dit is me nu 3x overkomen in 2 maanden. Eerst dacht ik dat het de transponder was dus de reserve sleutel meegenomen, ook deze deed het dan ook niet...

Nu heeft de garage dit onderzocht. Volgens hun ligt het aan een lekke brandstofleiding (diesel). Door het lek kan er niet genoeg druk worden opgebouwd waardoor hij soms niet start. Zij hebben dit gemeten maar kunnen niet zeggen waar het lek zit omdat de leiding in een balk zit. Volgens de garage moet de leiding vervangen worden.

Helemaal snappen doe ik het niet, als er een lek zou zitten dan zou er toch diesel moeten lekken. Volgens hun hoeft dit niet omdat de leiding hoog ligt????

Ook vind ik het vreemd dat hij in een balk ligt, is dit zo???

Kan iemand hier iets over roepen???

kameelrijder

Geplaatst door kameelrijder (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan kloppen, de aanvoerleiding inclusief opvoerbalgje is een bekend probleem bij deze motoren. Lekkage hoeft maar minimaal te zijn (haarscheurtje) zodat het brandstof terug loopt en de motor lucht pakt ipv brandstof.

De brandstofleiding is van kunststof en is 1 geheel van pomp naar filter.

kameelrijder (0), 14 jaar geleden

Vorig jaar de leiding laten vervangen. Hele tijd geen last gehad, maar vandaag weer het zelfde probleem. Na een stukje rijden had ik de motor heel even afgezet. Vervolgens wilde ik starten en kreeg hem met geen mogelijkheid meer aan. Start motor draait gewoon rond. Na 10 minuten nog eens geprobeerd, en zonder problemen weer lopen.

Ik snap er helemaal niets van. Heeft iemand ervaring met mijn probleem?

205GTiGriffe (0) PRO, 14 jaar geleden

Brandstoffilter misschien, of laat de auto eerst eens uitlezen op mogelijke storingen.

kameelrijder (0), 14 jaar geleden

[quote=205GTiGriffe]Brandstoffilter misschien, of laat de auto eerst eens uitlezen op mogelijke storingen.[/quote]
Zou er een melding uit te lezen zijn? Ik kreeg zelf geen foutmelding in de vorm van een lampje of code te zien.

Vorige keer hebben ze in de garage ook nog geprobeerd het uit te lezen, maar er stond niets in. Je zou ook zeggen dat wanneer er iets met het brandstoffilter niet in orde is, dat ik dit probleem veel vaker zou moeten hebben.

Gr. Nico

205GTiGriffe (0) PRO, 14 jaar geleden

Niet alle storingen worden weergegeven d.m.v een melding of brandend lampje. Dan zijn het vaak tijdelijke storings. Deze blijven wel in het geheugen staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.