Peugeot 406: lekkage

Bouwjaar: 2001

Ik heb een tijdje geleden ook al over de lekkage bij de achterdeur van mijn 406 break geschreven. Ik dacht dat het was opgelost door het deurrubber een kwartslag te draaien. Helaas lekt het nu weer, en wil ik de tip over de folie uitproberen. Maar wat bedoelen jullie precies met de folie en waar zit dit dan? Alvast bedankt!

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

tussen de bekleding en de deur

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

406 rijder,

Heb je gecontroleerd of het afwateringsgaatje onder in de deur schoon is? Het is natuurlijk te controleren als de deurbekleding is verwijderd. Schaf een vraagbaak aan (haynes) waarin dit wordt beschreven. Ik denk dat hier je probleem zit.

gr.

Cees

406rijder (0), 18 jaar geleden

Deurbekleding weggehaald maar i.p.v. folie zit hier voorgevormd schuimplastic. De afwatering lijkt overigens keurig in orde al is de deur wel iets vochtig van binnen. Heb nu als test het linkerdeurrubber gewisseld met de rechterkant.

Arjan605 (0), 18 jaar geleden

Bij mij is het achter de bestuurder ook erg nat, de vloerbedekking is een natte spons. Heb jij het op kunnen lossen ?
Het lijkt me niet dat het water via de deur naar binnen komt. Recent is aan de airco gesleuteld. Zou er water helemaal naar achter kunnen lekken ?

406rijder (0), 18 jaar geleden

Ja na veel zoekwerk met 2 man en een tuinslang bleek het inderdaad het schuimplastic te zijn tussen de deur en de deurbekleding wat alleen bij langdurige regen ging lekken. Aan de onderkant was dit een keer los geweest voor vermoedelijk een reperatie. Ik heb dit opgelost door plastic vanaf halverwege de deur tot aan de onderkant (aan de binnenkant) te bevestigen edn af te tapen met duktape. Daarna het paneeltje erop en klaar. IS nu al een halfjaar kurkdroog. Succes.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.