Peugeot 306: Lekke uitlaat en benzineverbruik

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: S16 2.0L

Hallo beste mensen,

Ik heb een lekke uitlaat; flensverbinding tussen middendemper en einddemper. Nou stoort het mij niet echt, dus laat ik nog effe zitten. Heeft lekke uitlaat ook andere gevolgen v.b. benzineverbuik etc.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

ak73

Geplaatst door ak73 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

nee, hij zal niet meer van gaan verbruiken van wat lekkage. De flensverbinding: is die lek doordat de pijp af begint te rotten of omdat de klem niet goed is?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk dat een bon voor een lekke uitlaatsysteem meer kost als een reparatie die je dan alsnog moet uitvoeren.

Met dit mooie weer toch wel even de gelegenheid om ff onder de auto te zien wat er aan de hand is, is het een gebroken bout, is de klus zo klaar.

Bovendien als de koppeling helemaal afbreekt en de achterkant van de utlaat kan kantelen wil ik niet achter je rijden als de uitlaat op de grond komt en onder de auto wordt weggerukt, dat heb ik al eens mogen meemaken bij een voorganger, en dat uitlaatdeel miste me maar net.....

ak73 (0), 17 jaar geleden

Bedankt mensen, ik heb mijn uitlaat gefixt, er zat namelijk een gaatje in de flens van middendemper. Ik heb gelijk tweede hands middendemper, eindemper en paar klemmen gehaald. Probleem is opgelost, nu nog benzineverbruik probleem:-:).

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor wat betreft het benzineverbruik: het is en blijft een S16, dus een zuinigheidswonder is het niet.

ak73 (0), 17 jaar geleden

Dat is waar-:(, maar toch 15L en maar 60 KM meegereden :oops. Ik moet er wel bij zeggen dat die 60 KM kleine stukjes waren en veel gespeeld met auto:P. Toch lijk mij niet die 15L niet redelijk is voor, die rijstijl. Vraagje wat is normaal gebruik van z'n S16? Alvast bedankt.

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

min. 1 op 10 en max 1 op 13 laat ik het daar ophouden. Dat is dan gemiddeld met wat snelweg km erbij en dus normaal rijden.

Volgens autoweek 8,6L/100 km

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, dat spelen he?

:D

Mistress (0), 17 jaar geleden

De mijne loopt gemiddeld 1:10. En daar zit veel snelweg bij!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.