Peugeot 306: Warm worden van motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

De temperatuur van mijn break loopt hoog op in de file en in de stad, op de snelweg en als ik voldoende rijwind heb loopt de temp. weer op naar normaal. Er zit climat-control in en als de motor erg warm wordt, koelt de airco nioet goed meer. Ook heb ik nog nooit de koelvinnen horen/zien draaien, dit zal wel het probleem zijn maar hoe kom ik erachter waar het aan ligt?
Help....

Peter

Was te snel met klikken..

Miscondunct

Geplaatst door Miscondunct (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer de grote ronde stekkers aan de bestuurderskant vooraan voor de accu op slechte verbindingen en controleer de dikke draad van de massa op de versnellingsbak, naar de carroserie, wil weleens losgaan.

Miscondunct (0), 17 jaar geleden

Heb de stekkers nagekeken maar deze zaten goed vast en waren niet geoxideerd. Verder zat de massakabel vast maar heb voor de zekerheid extra massa gemaakt maar ook dit mocht niet baten. Ben verder aan het zoeken geweest en heb de relais gevonden die middenvoor op het ventilatorhuis zit maar heb zo 1,2,3 niets kunnen ontdekken (visueel).
Ben vandaag weer even op onderzoek geweest en waarempel met een beetje hulp (tegen de richting indraaien) begon opeens de ventilator te draaien en af en toe draaide de 2e ook nog mee. Heb wel het idee dat het niet van harte is want hij draaide dan wel dan niet.
Ligt het nu aan de ventilatoren of heeft het toch met een relais te maken. Er zitten 2 groene en 1 zwarte voorop het ventilatorhuis.

BvD Peter

oldtimer (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik ben bang dat je ventilatoren het begeven hebben

Miscondunct (0), 17 jaar geleden

dus naar de sloop en hopen dat ze daar goede hebben liggen? Nieuw zullen ze wel een kapitaal kosten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum