Peugeot 205 diesel: lucht in brandstofleiding

Bouwjaar: 1993

Sinds een week of 5 heeft mijn 205 diesel de neiging om niet te starten, als hij een dag of 3 heeft stil gestaan. De oorzaak is lucht in de leiding. Door met de hand de brandstof op te pompen zodat de leiding weer vol zit en nogmaals te starten, doet hij het vervolgens weer. Maar waar kan de lucht in de leiding vandaan komen ? Het lijkt erop, alsof de diesel langzaam teruggaat richting tank. Is er ergens een klep of zo kapot ? Wie kan me helpen.

bobbes

Geplaatst door bobbes (65) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

Je kunt er dan het beste zelf een klep tussen zetten (net voor het brandstoffilter), die kun je bij elke automaterialenzaak krijgen en kost ongeveer 2 euro...

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Bobbes zie je sporen van brandstof op het membraam waarmee jij de brandstof oppompt ? want dan is het membraam namelijk lek !
Een ander mogelijkheid is lucht lekkage bij de voorverwarming van de de brandstof ! Sommige 205jes van dit bouwjaar hebben een zelfontluchtend systeem dat lekt ook wel eens .

Beunhaas (520) PRO, 20 jaar geleden

Vervang het slangetje tussen de vaste leiding onder de auto en het filter maar,99% zeker is die poreus en de oorzaak.........

bobbes (65), 20 jaar geleden

Waar zit de voorverwarming van de brandstof ??

bart851 (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem! Wat was uiteindelijk de oplossing?

Thanks, Bart

Frans3249 (0), 18 jaar geleden

ik bij mijn 205 uit '87 (bosch brandstoffilter) het probleem dat het ontluchtings pompje (de zwarte knop etc) er diesel uitgooit als ik daarmee pomp. Zoals ik dat hier lees hoort dat niet. Is dit gedeeltelijk te vervangen (evt. een tijdelijke noodoplossing?).

Frans

bobbes (65), 18 jaar geleden

Hij moet er ook brandstof uitgooien, alleen dat moet hij aan de voorkant bij van de kleine slangetjes die richting verstuivers lopen ergens doen. Als het ergens uitkomt, zonder dat je een slangetje hebt losgehaald, dan is er waarschijnlijk een leiding poreus. Kwestie van vervangen en klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum