Peugeot 406: Luchtinlaat van de airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v automaat

Hallo,

Kan iemand mij vertellen waar ik de luchtinlaat van de airco kan vinden.
Is dit misschien dezelfde als waar het interieurfilter zit, of heeft de airco een andere luchtinlaat.
Ik heb een spuitbus van Motip Professional om de condensor te reinigen. Volgens de gebruiksaanwijzing moet ik het slangetje ca. 30cm in de lucht inlaat van de airco steken en dan spuiten. Lijkt me verder duidelijk, alleen waar moet ik het spul inspuiten.

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Gr,

Theo

theorie

Geplaatst door theorie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Er is maar 1 lucht inlaat, en dat is onder de paravaan waar dus ook het interieurfilter zit. Persoonlijk zou ik het schoppaneel bij de passagierszijde verwijderen, de airco aanzetten en op recirculeren zetten. Als je dan onder het dashboard kijkt zie je de ventilator zitten, daarboven zit een klep die (als je de stand recirculeren kiest) openstaat. Daar vervolgens de reiniger in spuiten. Is volgens mij makkelijker dan de paravaan en luchtfilter verwijderen.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Check even voordat je de spuitbus gebruikt of de afvoer van het condenswater goed open is. Deze komt uit boven het hitteschild van de uitlaat.

Erwin2907 (0), 16 jaar geleden

Ik heb dit MOTIP spul een maand geleden nog eens gebruikt, alleen moest je dit spuitbusje in de auto zetten en indrukken + vergrendelen. Dat in combinatie met binnenventilatie. Lucht wel goed je auto nadien, ik heb 2 weken naar de toiletverfrisser geroken wanneer ik uit mijn auto kwam....... Dit Motip spul heeft een nogal scherpe geur...

theorie (0), 16 jaar geleden

Ok mannen,
Zojuist het goedje ingespoten, via de luchtinlaat. Er moest toch een nieuw interieurfilter in, dus twee vliegen in een klap. Condens afvoer was open.
Ruikt goed, voor zo lang als het duurt.
Bedankt voor de snelle reacties.
Groeten,
Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.