Peugeot 206: Luid ratelend geluid Peugeot 206 1.4 XS

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 XS

Sinds kort heb heb ik een luid ratelend geluid wat voor mn gevoel bij de motor/versnellingsbak vandaan komt, onder de auto iig.

Het gaat als volgt: ik ga s'ochtends naar mn werk, rijd de auto uit de garage en rijd onze straat in, dit is een klinkerweg en dan begint het al direct te ratelen. Nu ben ik er achter gekomen als ik het gas pedaal los laat is het geratel over, trap ik het gas pedaal weer een beetje in dan begint het weer. Ik rijd dan nog steeds op dezelfde klinkerweg. Ik heb het idee dat het met koude motor erger is dan wanneer ik een km of 30 gereden heb..

Ik kan het absoluut niet plaatsen waar het vandaan komt.
Dashboardkastje etc. alles wat los leek te liggen in de auto heb ik weggehaald, maar het komt duidelijk onder de auto vandaan.

Km stand: 139.400

Heeft iemand enig idee?

De pest is dat als ik bij de dealer ben aangekomen, is de motor al redelijk warm en er is geen klinkerweg o.i.d. in de buurt.


Groeten Tim

Peugeot2nul6

Geplaatst door Peugeot2nul6 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je het idee dat het ratelende geluid veroorzaakt wordt door speling op/aan de auto zoals uit de ophanging, of dat het motorisch ratelen is?
Dit is zo lastig te beoordelen vanachter een PC, dat je dit óf zelf nader moet onderzoeken, óf toch door de garage moet laten doen.

Peugeot2nul6 (0), 13 jaar geleden

[quote=hans4074]Heb je het idee dat het ratelende geluid veroorzaakt wordt door speling op/aan de auto zoals uit de ophanging, of dat het motorisch ratelen is?
Dit is zo lastig te beoordelen vanachter een PC, dat je dit óf zelf nader moet onderzoeken, óf toch door de garage moet laten doen.[/quote]
Hoi Hans,

Mijn gevoel zegt dat het inderdaad motorisch ratelen is.
Wel heb ik het idee dat af en toe het motorblok wel eens dreunt bij bijvoorbeeld een overgang van klinkerweg naar een asvaltweg. Hier in de buurt heb je zo'n situatie en dat is dan best wel een stevige rand omdat de klinkers wat verzakt zijn...

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Jo Tim, als jij denkt dat het motorisch ratelen is, is er maar 1 ding verstandig: laat er naar kijken. Misschien niets ernstigs, maar voor hetzelfde is het een spanrol, waterpomp, druklager of wat dan ook, en dan help je wellicht meer om zeep als je door blijft rijden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.