Peugeot 206: Meerdere storingen 206 2.0 HDI bj 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Beste medeboarders,

Ik heb een peugeot 206 2.0 HDI van 2002.
Als ik mijn auto start krijg ik meerdere meldingen.
1e melding is Storing Airbag pasagier. Deze melding gaat later weer weg
2e melding is Koelvloeistof bijvullen..heb het meerdere malen gecontroleerd en alles is gewoon op peil. melding komt en gaat!
Ook houd mijn moter bij ongeveer 3200 toeren een beetje in.
Voor de 3200 toeren terkt en rijd die goed maar als ik hem door trek..dus boven de 3200 toeren neemt de terkkracht iets af.

Wie o wie heeft hier een verklaring cq oplossing voor.
Hoor het graag!!

Met vriendelijke groet,

Sjack

sjack bruins

Geplaatst door sjack bruins (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

1ste: laat de accu eerst eens testen/controleren. Als de accu slecht c.q. defect is, zakt tijdens starten de spanning te ver en krijg je een airbagstoring. Verder kan de storing veroorzaakt worden door het schakelaar/slotje uitschakeling passagiers-airbag of een slechte stekkerverbinding. Zoekwerk genoeg dus.
2de: er zit in de zijkant van het reservoir een niveau-voeler die waarschijnlijk defect is. Trek de stekker hiervan eens los en kijk wat er dan gebeurd, uiteraard er van uitgaande dat het niveau correct (gecontroleerd) is.
3de: geen pasklaar antwoord.

sjack bruins (0), 11 jaar geleden

Hoi Hans,

Zit net een neiuwe accu op. Maar dat van die schakelaar / slotje kan een oorzaak zijn ja.. Ga morgen ff kijken tevens naar die niveau voeler. Want het niveau van het koelwater blijft gewon het zelfde.
Thanks voor je antwoord man..Ga direct mee aan de slag morgen.
Dat van dat vermogen verlies zat ik te denken aan de lucht massa meter ( Net ergens gelezen op een forum)
Ik ga op onderzoek uit
Nogmaals bedankt voor je snelle reactie

Goed weekend!!

JGVuurpijl (0), 11 jaar geleden

Ik had dezelfde melding: Koelvloeistof bijvullen..heb het meerdere malen gecontroleerd en alles is gewoon netjes op peil. Melding kwam en gaat weer weg. Ik heb het stekkertje van de sensor losgehaald en de melding is verdwenen. Af en toe kijk ik wel onder de motorkap of de koelvloeistof nog op peil is.
Op de sloop wel een andere sensor gevonden, maar met een iets ander nummer: PSA 96 173 768 80 / 63 299 918 12 V. Ik vraag me af of het kwaad kan deze te plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.