Peugeot 206: Mijn Achterruitewisser en Actie radius knop doen het niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 xs HDI

Hallo

ik ben sinds kort eigenaar van een 206 XS 2.0 HDI

toen ik de auto ging bekijken werkte de achterruitewisser en het knopje dat aan het einde van die zelfde rechter hendel zit wel( gem. snelheid, verbruik, aantal km trip)
Er zat een airbag fout in, de gordelspanners waren niet goed en die zijn vervangen. Toen hebben ze de computer gereset. fout was verdwenen en ik ging ervanuit dat ik nu helemaal klaar was om lekker te gaan rijden Alleen kwam ik er op de weg naar huis achter dat die functies het niet meer doen. Nu is mijn vraag, heeft iemand dit zelfde probleem of weet iemand er een oplossing voor!

vriendelijke groet ,

Robin

robin3

Geplaatst door robin3 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Doet achtersproeier het wel?
Weet je zeker dat de airbagstoring in de gordelspanners zat?
Wat vaker voorkomt is een airbagstoring door defect in de COM2000 (stuurschakelaar) met vervangen van de COM als oplossing.
Als dit de oorzaak geweest is van deze airbagstoring i.p.v. gordelspanners, dan hebben ze wellicht de COM vervangen en misschien een gebruikte COM gebruikt waar deze bediening van defect is?
M.b.v. Peugeot diagnose apparaat kan de werking van de knoppen worden gecontroleerd.

robin3 (0), 15 jaar geleden

B.V.D voor je suggestie..

dat zou best een kunnen ja..ik heb in me achterbak 2 oude gordelspanners liggen en een kleine zilveren boxje met wat texst erop. Denk dat dat goed die com kan zijn???dus dan zou ik naar de dealer moeten gaan om hem uit te lezen??kijken of die functie werkt bij die com die ze er nu in hebben gezet?

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is niet die com! Dat zilveren doosje is de regeleenheid voor de airbags. Heeft de auto soms schade gehad waardoor de gordelspanners zijn afgegaan?

robin3 (0), 15 jaar geleden

Nee..zo ver ik weet heeft heeft hij geen schade gehad. De reden dat ze die gordelspanners en dat doosje hebben vervangen was, dat er de hele tijd een melding kwam met airbag fout. en terugkomend op de vraag of me achtersproeier het wel deed: DIE doet het ook niet. Voor de rest rijd de auto perfect.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Klinkt inderdaad naar een airbag EBE, dat zilveren doosje van je.
Gaat dan toch een ritje dealer worden om de werking van de knoppen RW en sproeier achter, en trip te laten testen.

robin3 (0), 15 jaar geleden

ik ben ook bang van wel jah...in iedergeval dank voor de hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum