Peugeot 206 2002: mistachterlicht defect

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goedenmiddag specialisten,

Mijn 206 02-2002, KFWF42269061 heeft een niet werkend mistachterlicht.
Hert controlelampje gaat ook niet aan bij verdraaien van de ring. Er komt geen spanning op de aansluiting in het aanhanger stopcontact, de onderbrekings schakelaar werkt goed en als ik daar een plus opzet gaat het mistachterlicht aan. Ik heb alle zekeringen gecontroleerd, allen goed. Via welke zekering loopt dit circuit. Het boekje zegt hier niets over en mijn oude VAG laptop geeft ook niet meer dan dat de draad naar wat electronica gaat. Rara wie heeft de oplossing.
Afbeelding van de zekering kastjes heb ik bijgevoegd.
Bij voorbaat dank voor reacties.

Berend

motorfiets

Geplaatst door motorfiets , lid sinds 11 jaar geleden

13 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

De motor loopt en het dimlicht is ingeschakeld ?

motorfiets, 3 maanden geleden

Op alle manieren geprobeerd,ook deze. De breedstralers kunnen aan zodra stadslicht aan is.

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Kijk eens of de trekhaak bedrading dmv stekkers bij de achterlichten is gekoppeld. Zo ja, maak het eerst eens origineel.
De voeding voor het mistachterlicht komt uit de BSI en wel uit de 16 voudige zwarte stekker en dan positie 4 in die stekker. Helpt het loskoppelen van de stekkers niet, meet dan eens op die zwarte BSI stekker op positie/aansluiting 4 of daar wel voeding voor het mistachterlicht op komt te staan.

motorfiets, 3 maanden geleden

Die stekkerdoos had ik al gecontroleerd was ok. Daarna heb ik die stekkers losgekomen en origineel aangesloten {wat een gepiel}
Mooi dat jij dat zo zehd over de BSI stekker, op mij oude cardata staat wel M4 vermeld. Weet nu dus dat dat de BSI voorstelde. Morgen maar meten. Zit er nog een relais daarvoor op de BSI of gaat dat electronisch?
Alvast dank voor jouw reactie.

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Ik heb alleen gekeken waar de voedingsdraad voor het mistachterlicht vandaan kwam. Het gedeelte vanaf de schakelaar naar BSI nog niet bekeken.

motorfiets, 2 maanden geleden

Ik ben eerst maar in cardata gaan spitten en kwam nog wel wat info tegen. Jammer dat de schema's slecht aan elkaar gelinkt zijn en lastig dat de onderdelen een andere benaming hebben dan elders.
Ik heb op de zwarte stekker aan de BSI gemeten en op pen 4 kreeg ik op geen enkele manier 12 volt, als ik het mistachterlicht in schakel gaat de spanning 1,2 omhoog. Vermoedelijk dus een defect aan de BSI. Ik zag dat de stuurschakelaar via het VAN naar de BSI gaat. Met de DMM dus ook niet goed te meten wat daar gebeurd. Kan een Peugeot specialist met de Laptop zien of de BSI een probleem heeft? of ben je dan aangewezen op specialisten als Ebben en consorten?

hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Geen idee wat Peugeot specialisten allemaal wel of niet kunnen met hun programma's?
De dealer kan het wel, maar dat zal niet het antwoord zijn waar je op zit te wachten 🤔

motorfiets, 2 maanden geleden

Hans het gaat mij er om om hem uit te lezen tegen redelijke kosten en bij een onafhankelijke garage zijn die kosten vaak minder dan bij de dealer. De Garage waar ik kom doet ook werkzaamheden voor een dealer dus de kennis zal er wel zijn. Tenslotte is de waarde van de 206 niet zo veel meer en volgens Bart Ebben gaat de BSI zelden stuk. Het zou fijn zijn om exact te weten wat er loos is want er kan altijd nog een simpel schakelaartje ergens gemonteerd worden.
Hans, bedankt voor jouw inbreng en mocht ik eruit komen zal ik dat hier posten.

Beste antwoord, geplaatst door hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Snap ik hoor. Ik had nog niet gekeken of deze auto al uitgerust is met een COM 2000 stuurschakelaar? Zo ja dan zijn er met dealer apparatuur meer controles mogelijk zoals signaal vanuit de COM en en waarschijnlijk ook wat de BSI daar mee doet c.q. de mogelijkheid op via de BSI het mistachterlicht aan te sturen..

motorfiets, 2 maanden geleden

Er zit inderdaad geen COM 2000 op. Ik heb net een afspraak voor morgen gemaakt met de garage die het hopelijk kan uit lezen. Als dat niet lukt ga ik mogelijk trachten die kolomschakelaar uit elkaar te nemen. Ik zag dat er een lintbekabeling uit de schakelaar de kolom binnenkomt, mogelijk kan ik daar nog iets mee.
Word vervolgd.

hans4074 PRO, 2 maanden geleden

K heb net ff gespiekt aan de hand van het opgegeven chassisnummer en als dat klopt, dan heeft de auto wél een COM 2000.

motorfiets, 2 maanden geleden

Ik probeerde er ook al wat over te vinden, maar was nog niet bij de oplossing. Morgen uitlezen en de verdere route bepalen.
Hans bedankt zover en fijn weekend.

motorfiets, 2 maanden geleden

Na de kolom schakelaar omkasting te hebben verwijderd de stekkers er uitgehaald en weer ingezet. Daarna de wagen uitgelezen. Het blijkt nu dat het mistachterlicht het weer doet echter is er een storing op de ring voor de airbag. Deze airbag storing blijft, ook na herstart met vollere accu. Het defecte mistachterlicht zou APK afkeur zijn en de airbag is dat niet. Deze week dus eerst APK halen en daarna nog eens de boel uit elkaar en eventueel een nieuw setje com kabeltjes er op. Die kosten niet zo veel.
Hartelijk dank voor het meedenken.

    Ga maar vast sparen voor een nieuwe COM 2000. Bedankt voor de terugkoppeling. - hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.