Peugeot Expert 2016: Module naast startaccu

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: AH01, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 130

Beste leden,

Ik ben nieuw gisteren op genoemd forum. Ik heb een Peugeot Expert 2.0 liter HDI Blue (diesel euro 6) 180 pk bestelbus uit 2016 (nieuw model). Ik zou zegt busje graag ombouwen tot een camper. Bij het aansluiten van de thuisaccu op de startaccu is het belangrijk om te weten of de bus een intelligente gestuurde dynamo heeft. Ik vermoed dit omdat er een sensor op de minpool van de startaccu zit.

Naast mijn startaccu zit een soort module (met typenummer BPGA-JL03-00). Zie ook onderstaande link voor een foto. De kamer is rood omcirkeld.

Weet iemand van jullie wat van functie van deze module is?

Bedankt en groeten!

Michel

Vraagbaak007

Geplaatst door Vraagbaak007 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Is een zekeringkast. Zie:
https://translate.google.nl/translate?hl...

kaleido 1 (945) PRO, 3 jaar geleden

En als er al iets aan 1 van de Polen zit is dit een sensor voor temperatuur en start stop signaal , is een bewakingssensor .

Vraagbaak007 (0), 3 jaar geleden

Dankjulliewel voor de reacties!!

Weten jullie toevallig ook hoe ik kan controleren of die inderdaad een bus is met een slim aangestuurde dynamo? Ik heb gehoord dat ik dit kan controleren door tijdens het rijden de spanning over de sigarettenaansteker te meten. Als deze varieert tussen de 13,2 V en 14,8 V schijnt het een slim aangestuurde dynamo te zijn. Er zit in ieder geval wel een sensor (stekker) inderdaad op de minpool van de startaccu. Maar dit kan inderdaad ook alleen voor het bewaken van de spanning zijn t.b.v. het start-stop systeem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.