Peugeot Expert 2016: Roet uitstoot

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 120

Hallo technieker,
Wij zijn in het bezit van een Peugeot Expert welke tijdelijk is afgekeurd wegens te hoge roet uitstoot.
De auto is kort geleden voor een grote beurt geweest en ook voorzien van een nieuw partikelfilter ook de Eyolies tank is bij gevuld. Volgens de keurmeester gebruiken wij de verkeerde gasoline,hij adviseert ons een premium product te nemen,dit mede i.v.m.de vaak korte afstanden die wij rijden,heb nooit geweten dat er verschil bestaat maar ok dat kan zo zijn.
Welk advies kan u mij geven de auto heeft relatief weinig km gedraaid,om toch weer in een goed gekeurde auto te kunnen rijden. Bij voorbaat dank voor het mee denken en adviseren.

Dougie

Geplaatst door Dougie , lid sinds 7 maanden geleden

4 Reacties

oldford PRO, 7 maanden geleden

Korte afstanden en een diesel met roetfilter gaan niet samen.
Rij af en toe eens een langere afstand (20 tot 30 minuten) op de snelweg met een hoger toerental (1 of 2 versnellingen terug schakelen). Dan wordt het roetfilter weer eens goed schoon gebrandt.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

En 2 busjes verstuiverreiniger erbij in de tank , flink in de toeren zoals oldford aangeeft en dan meteen naar de keuring , wat was trouwens de waarde van de roetmeting.

Highway PRO, 7 maanden geleden

VERPLAATST DOOR MODERATOR

De afgelezen waarden van de meeting waren 1.70 het maximaal toelaatbare is 0.51
De keuring is gedaan in Frankrijk dat is waar wij wonen,heb nu met de plaatselijke garage afgesproken om het brandstofsysteem compleet te cleanen,filters en olie waren net vernieuwd.

Beste antwoord, geplaatst door Dougie, 4 maanden geleden

Motor is voorzien van nieuwe verstuivers door de Peugeot dealer,km stand 63.300
Volgens mijn bescheiden mening veel te vroeg,korting van Peugeot gekregen van 25% op de factuur,probleem is nu wel opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.