Peugeot 407: Moeilijk optrekken

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Vanaf vanochtend trekt mijn auto niet meer op, zoals hij zou moeten doen. In z'n 1 gaat het prima en trekt hij gewoon goed weg, maar hoe hoger ik in de versnelling ga zitten, des te trager hij optrekt. Net alsof de turbo het niet meer doet. Ik heb totaal geen verstand van auto's, maar ik rij al 5 jaar in deze auto en hij heeft duidelijk meer moeite met optrekken dan voorheen.

Voordat ik nu direct naar mijn garage rij, heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn en tegen wat voor soort kosten ik aan zit te kijken? Is er iets misschien alleen een beetje vuil en moet het schoongemaakt worden, of kijk ik echt tegen een kapotte turbo aan?

Alvast bedankt.

Nanjer

Geplaatst door Nanjer (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

firedriver (75), 10 jaar geleden

Kan zijn ???
Egr klep eens zuiver maken.

Een turbo hoort ge normaal gezien fluiten, en veel zwarte rook,
Brandstoffilter,...
Maar ja, we proberen ook van alles.
gr.
Egr klep
[url=http://postimg.org/image/u9vt7dy1h/][img]http://s2.postimg.org/u9vt7dy1h/02170041...[/img][/url]

Rene Roolvink (0) PRO, 10 jaar geleden

Beste Nanda , het blijft natuurlijk een beetje giswerk. Hebben er diagnoselampjes gebrand op je instrumentenpaneel ? Is er een melding geweest op de scherm ? Zit er niet gewoon een rem vast ? Uitlaat verstopt ? Roetfilter ? Luchtfilter sterk vervuild ? Hoor je niet een sissend geluid als je gasgeeft ? Er wil wel eens een slang van de turbo scheuren . enz.enz . Anders word het toch een bezoekje aan Broekhuis .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum