Peugeot : Moeilijk starten

Het betreft een Peugeot 309 1.4 Profil uit 1989. Soms start deze auto moeilijk, startmotor draait wel, maar de auto wil niet aan slaan. Lijkt net alsof alsof de auto even geen spanning heeft om te starten, zoals een auto een lege accu heeft. (Dat geluid maakt hij dan ook). Deze accu heb ik doorgemeten en is nog in perfecte staat. Wanneer ik mijn sleutel weer van het contact haal en weer start is het probleem vaak opgelost. Auto draait dan als een zonnetje. Maar soms doet hij het helemaal niet meer. Dan moet ik hem aanslepen en het probleem is dan opgelost. Bougies zijn vervangen, brandstofpomp pompt nog goed de benzine rond.
Wat kan het probleem zijn?

Alvast bedankt.

Freerk3415

Geplaatst door Freerk3415 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 18 jaar geleden

kijk je kabels eens na zit er geen overgangs weerstand in.
dit kan bijvoorbeeld op de startmotor aansluiting zijn of een massakabel aansluiting .
kunnen zelfs je accu polen zijn.
mijn advies gewoon alle kabels van de stroom voorziening voor de startmotor nakijken op slechte contacten en vergeet dan ook je massa aansluitingen niet.
groetjes jan.

Freerk3415 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de massakabels van de accu al ontroest. De verdeelkap heb ik er af gehad en lichtjes de puntjes opgestuurd. Op de rotor zat een beetje corrosie. Het koolborsteltje was nog goed. Morgenochtend maar even afwachten wat het resultaat is. Accupolen zijn ook goed. Pluspool ingevet.
Bedankt Jan.
Wie heeft meer adviezen?
Gr.

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Aansluitingen op de startmotor ook gecontroleerd, massa op versn.bak vanaf de min pool?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.