Peugeot : brandstofpomprelais

Hi,
Wie kan mij vertellen hoeveel een nieuwe brandstofpomprelais zou kosten. Er werd mij een bedrag van 60 euro verteld, maar dat moet toch veel minder kunnen?

anice

Geplaatst door anice (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

24 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Een aardige glimlach bij de sloop

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Let wel op bij de 106 kan het ook in de stekker van het (dubbel)relais zitten.

anice (0), 18 jaar geleden

en is het dus een redelijke prijs?

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Nee.

anice (0), 18 jaar geleden

Dankje wel Peter, dat gevoel had ik al...dus ik ga ff verder zoeken. Ik had namelijk een prijsopgave gedaan. Kun je me zeggen wat een redelijke prijs is?

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Ik denk 10 á 20 Euro maximaal, maar ik zou toch even langs de sloop gaan, simpelweg omdat je het dan zo mee kan nemen voor 5 of 10 Euro.

anice (0), 18 jaar geleden

thanx Peter! Is het moeilijk om de relais te vervangen?of toch beter door een garag elaten doen?

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Alleen het relais vervangen is niet moeilijk, een kwestie van klik oude eruit en klik nieuwe erin.

Maar,
Niet dat het mij iets aangaat...
Hoe kom je er eigenlijk bij dat het relais kapot is?
Wat is het probleem?
Wie heeft de diagnose gesteld?

anice (0), 18 jaar geleden

Ik stond namelijk stil en toen de anwb gebeld, bleek het volgens hun de relais te zijn en ze hebben via een verlenging bij de zekering(tijdelijke oplossing) het weer aan de praat gekregen.

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

En die zeggen ook dat zo'n relais 60 Eurie's kost?
Dan kun je denk ik beter met dit verhaal naar de garage gaan, en daar nog eens vragen wat zo'n dingetje kost incl. montage.
Lijkt me stug dat je meer dan 25 Euro kwijt bent.

anice (0), 18 jaar geleden

nee die zeiden juist dat het niet zoveel zou kosten, waarop ik een garage belde en de garage zei me dat het met 60 euro zou kosten voor het onderdeel alleen al!!zonder montage.

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Second opinion!
Of garage snapt de bedoeling niet precies (miscommunicatie), of het zijn afzetters.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

peter...

altijd oppassen met uitspraken zoals afzetters, zolang het tegendeel niet op tafel ligt dan wel bewezen is er nog geen sprake van afzetten.. let er ook op, dat een particulier dit soms letterlijk kan opvatten.. met alle gevolgen vandien...

paul,

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

in zo n relais zit tegenwoordig heel wat in en dan is de prijs daar ook naar en dat heeft niks met afzetten temaken.
als ik zo het een en ander lees bij probleem car krijg ik de indruk dat ieder dealer een afzetter is en iedere iniverseel een een fantastie bedrijf is.



nou je hebt pech ik werk bij een dealer en ook nog universeel.
als ik bij de dealer zeg we kijken iets nog aan dan is het dat ik het zeker moet weten want ze zijn bij de dealer en als ik het zelfde bij de universele garage zeg vinden ze het best leg mij dat nu maar eens uit ik kan het niet volgen.
groetjes jan.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

In een brandstofpomp relais zitten gewoon twee relais in een huis en op de sloop kun je ze vaak zo meenemen.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

indien men iets koopt, neemt men dat toch altijd mee? of bedoel je zonder te betalen?

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Paul, het gaat hier om een 106 van '92.
Die hebben een relais voor de brandstofpomp van het 13 in een dozijn type, elke monteur heeft er wel een aantal in zijn kar liggen.
Daarom adviseer ik in dit verhaal voor een second opinion bij zowel het betreffende bedrijf (miscommunicatie) als een ander bedrijf.
De rest is puur hypothetisch.

anice (0), 18 jaar geleden

bedankt voor je advies Peter. Ik heb garage nog gebeld en was geen miscommunicatie, want lag aan het type relais. Bij een andere garage zelfde verhaal en zelfde prijs, dus heb niet veel keus.....

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Paul, als je er regelmatig komt zoals ik en je laat een dubbelrelais zien dan zeggen ze tot volgende week en dan kan ik dat relais dus gratis meenemen anders verdwijnen ze toch voor een habbekrats met een trailer met oplegger naar Estland Letland enz.

sel (0), 17 jaar geleden

Heren, in 406 1.8 8klepper zit in de computerruimte dubbelrelais. is een zwart kastje met hoop pinnetjes. Is dat het zogenaamde dubbelrelais? Of zit dat daar in? Ik heb elke ochtend problemen met het starten (moet 5 seconden doorstarten, startmotor draait wel, maar motor slaat niet aan.). Ik vermoed dat het dubbel relais is?

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Sel het dubbelrelais heeft 16 pennen hij is zwart of bruin zit meestal in de buurt van de computer het zijn gewoon twee relais in een kastje en er is zelden wat mee omdat ze maar licht belast worden en zezijn waterdicht geseald. de kontakten kunnen wel gecorrodeerd zijn waardoor slechte koktakten. ze zijn nieuw niet duur en anders haal je er een paar op de sloop daar kosten ze vaak niets kun je wat proberen.

sel (0), 17 jaar geleden

John, thanks voor je reactie. Ik ben nog steeds zoekende waarom mijn autoo +/- 3 uur na eerste start moeilijk start (dwz 5 sec doorstarten en dan slaat de auto pas aan). .. Een mogelijke oorzaak zou dubbelrelais kunnen zijn is mij verteld.
Het is een lastig probleem waar ik en de garage niet uitkomen, ze hebben de auto een paar keer uitgelezen (koud/warm) etc maar geen fouten.. Het is echt alleen dat starten. Als het 1x koud is gestart, en je laat bv 5 sec lopen, vervolgens probeer je over 2 uur nog een keer start het gelijk. Wanneer 3 uur of meer niet gelopen is, dan moet je weer 5 seconden de startmotor doorlaten draaien, dan vonkt ie pas. ..

sel (0), 17 jaar geleden

Als ik goed geteld heeft de dubbelrelais van mijn 406 15 pennen. Als je de contact aanzet hoor je de releais één keert tikken (meer een 'ping') geluid, ik denk dus dat releais wel goed is, weet alleen nog steeds niet wat de boosdoener is waarom de auto pas naar 5 seconden 'vonkt '.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Sel, meten is weten, meet dus met een multimeter of de contacten van je relais nog goed zijn. Die klik zegt niet zo veel, als de contacten rot zijn is deze toch nog defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum