Peugeot : hobbelend de eerste 500 meter door

hallo,

ik ben in het bezit van een 106 1.5 diesel. Deze heeft zo'n 160.000 gereden. Ik heb het volgende probleem dat de auto in koudere tijden last heeft met het wegrijden, hij start gewoon goed. Maar als ik weg wil rijden houd de auto in. Het ziet er niet uit, het lijkt net alsof je een paar keer het gas induwt en weer loslaat. ik heb al op verschillende manieren weggereden en dat maakte geen verschil. Dit is alleen de eerste 500 meter. Ook is niet lang geleden is de distributiesnaar vervangen, toen zijn ook meteen de kleppen gesteld(heb ik me laten vertellen). Omdat ik zelf een bijbaan heb bij een wasstraat kom ik wel eens een peugeotmonteur tegen. Deze vertelde dat ik een paar keer achter elkaar moest gloeien en dan starten, als hij dan nog niet wilde starten dan moest ik de gloeibougie's vervangen. Dat hebben we gedaan, maar geen verschil. Kan iemand mij verder helpen? want die man van peugeot vertrouw ik ook niet echt meer. Ik hoor het graag en als het verhaal niet duidelijk is ook.

gr.Bobjuh

bobjuh

Geplaatst door bobjuh (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou misschien denk ik ook wel aan een gloeier. Meten is weten!

bobjuh (0), 18 jaar geleden

de gloeier? als je de gloeibougies bedoelt, die zijn al vervangen.

gr.bobjuh

bobjuh (0), 18 jaar geleden

de gloeier? als je de gloeibougies bedoelt, die zijn al vervangen.

gr.bobjuh

Mante (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, start perfect, loopt goed stationair maar met wegrijden stotter ie.

Ik heb nog niet kunnen ontdekken waar, mear ik vermoed dat het een lekkage in het brandstofsysteem is.

dpbrom (0), 18 jaar geleden

De gloeibougies kan je uitsluiten, anders had hij niet goed stationair gelopen. Ik zit te denken aan de klepspeling of brandstof toevoer.

Wanneer je de auto start en eerst stationair warm laat lopen, doet het probleem zich dan nog steeds voor?

M.v.g.

Daniel

bobjuh (0), 18 jaar geleden

nee dan niet. Als ik hem eerst een tijdje laat lopen en dan pas wegrij is er geen probleem. hij stotterd dan nauwelijks.

gr.bobjuh

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.