Peugeot 406: motor draait op schokken, onstabiel stationair toerental

Bouwjaar: 2000

Sinds mijn eerste groot onderhoud (na 4 jaar, op 42ooo km) ligt mijn stationair toerental vrij laag (700 t/min) en draait onstabiel. Tijdens het rijden voel ik lichte schokken in de motor. Het lijkt of de motor minder rijk is afgesteld. Bij het onderhoud werder bougies, benzinefilter, luchtfilter vervangen.
Na veel zoeken en enkele vervangingen werd het toerental stabieler door het vervangen van de 4 injectoren. Toch rijdt de auto nog op lichte schokken. Tijdens accelereren lijkt het of de wagen wat schommelt en waggelt. Tevens ruik ik in het interieur een benzinegeur (met raampje open of met airco aan).

lucky luke

Geplaatst door lucky luke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Bougie's te krap, zet ze maar op 1 mm en een eersteklas, indien mogelijk synthetische olie erin.

wanne (0), 18 jaar geleden

de stationair stappen moter schoon maken of vervangen zit vlak
bij de gashevel als deze vuil is dicht hij niet goed af en kan hij niet regelen succes

peudofiel (0), 18 jaar geleden

Schokken heeft ook te maken met milieuafstelling. Komt voor bij De 2.0i 16v in de 406. Is normaal maar is wel vervelend. Bij Peugeot wordt eraan gewerkt dit te verhelpen. Werd mij verteld door een monteur van Peugeot Nederland. Die van mij heeft ook een stat.toerental van net iets boven de 700 toeren/min. Iets hoger zij beter zijn. Soms ook onstabiel maar ik heb de stappenmotor schoongemaakt en licht gesmeerd. Is wel beter geworden.

wittenhorst (0), 18 jaar geleden

Dag Luc van den Branden,

ik heb exact hetzelfde probleem
ben benieuwd of het bij jou is opgelost.
zo ja, dan hoor ik het graag!!!!

ter informatie:
heb een 406 2.0 16v benzine uit 2001: ook toerental 700, inhouden en schokken tijdens het rijden (met name rond de 2000 toeren en bij gas terugnemen). toen ik de auto kocht reed hij als een zonnetje, is ontstaan na een grote beurt (bij een universeel bedrijf). is bij dealer uitgelezen, 2 storingen verholpen o.a. bobine, stappenmotor gereinigd, maar probleem blijft en wordt erger. eerste instantie alleen pendelen toerental bij stationair, later ook onregelmatig lopen tijdens het rijden dus.

groet Norbert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.