Peugeot 307: motor dreigt af te slaan als hij net gestart is

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: RFJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Als ik net gestart heb loopt de motor netjes. na een aantal seconden dreigt hij af te slaan. hij reageert op dat moment slecht op het gaspedaal en slaat hij af. na een aantal seconden het gas niet aan te raken gaat hij beter lopen en kan ik zonder problemen rijden.

ik heb de auto bij de dealer uit laten lezen. er waren geen storingen in het systeem. ik heb de monteur wel mijn probleem aan gegeven.
de monteur vertelde dat ik het gasklephuis moest schoonmaken,
dat heb ik gedaan. ook heb ik al forte bij de benzine gedaan en de mapsensor gereinigd. het probleem blijft echter bestaan.

heeft er iemand ideeen?

gr. Jaap

roepy

Geplaatst door roepy (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (695) PRO, 7 jaar geleden

enkel een gasklephuis schoonmaken heeft geen zin, je moet daarna de motorregeling ook resetten en koud weer inleren. liefst meteen de meest recente motorsoftware laden. kijk ook even goed naar de motortemp-sensor of deze geen lekkage vertoond in de stekkeraansluiting.

roepy (0), 7 jaar geleden

de motor tempsensor is toch elektrisch? wat bedoel je daar met lekkage?

over het gasklephuis heb ik ergens gelezen dat deze zichzelf reset als de accupolen enige tijd er af is geweest, klopt dat? daarna zou hij zichzelf inleren?

kan ik zelf checken of de laatste motorsoftware aanwezig is of moet dat echt bij de dealer?

harry4203 (695) PRO, 7 jaar geleden

ik bedoel koelvloeistoflekkage in de sensor. basiswaarden inleren gaat alleen met testapparatuur. en nee, softwarecontrole kan alleen de dealer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.