Peugeot Partner: Motor houdt in

Bouwjaar: 2001

Een partner hdi van 2001 houdt na ongeveer 5 km gereden te hebben na de koudestart, in. Storingscode synchronisatiefout krukas/nokkenas zit in het geheugen, maar hoeft m.i. niet op dit probleem te duiden. De opvoerpomp in de tank is al eens vervangen opmdat de auto soms afsloeg. De pomp liep dan niet meer. Dit probleem is over, nu houdt hij alleen in.
er zit geen water in het luchtfilter
de koppeling en remlichtschakelaars zijn ok
Het dubbelrelais werkt goed.
Wie heeft zoiets eerder meegemaakt?

citroenmonteur

Geplaatst door citroenmonteur (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die foutcode is inderdaad slecht met je klacht te combineren, maar toch vreemd dat die er in zit. Komt die ook steeds opnieuw terug?
Op wat voor manier houdt de motor in? Continue of 1 keer? Bij 1 snelheid of bij 1 belasting?
Verstuivers zijn een teer punt. Zeker met de historie van het opvoerpompje kunnen er deeltjes door het filter heen schade in de verstuivers hebben gemaakt.

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Het inhouden gebeurt volgens de klant 1 a 2 keer, en dan tussen 5 a 10 km vanaf de eerste koude start. Ongeacht de snelheid. De auto moet dan minstens een uur of acht hebben stilgestaan. De tweede keer dat je op een dag gaat rijden met de auto houdt hij niet in.
Ik ga morgenvroeg even proefrijden met de testkast erin, want heb het zelf nog niet kunnen constateren.

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Vanmorgen had ik de testkast in de auto gehangen om een profrit te maken. En toen wilde de motor moeilijk aanslaan. De pomp in de tank liep wel bij contact aan, druk was ook goed 2,5 bar. Tijdens starten viel de druk weg.
Meten wees uit dat tijdens het starten de opvoerpomp werd uitgeschakeld. De uitgelezen waarde van motortoerental varieerde nogal tijdens starten 60, 20, 0, 200, 10, 200 rpm. Later bleef hij zels een poosje 0 en af en toe 200, bij waarde 200 wilde de motor ook aanslaan.
Een andere bdp-sensor gemonteerd, en het probleem was over.

Dit verklaart ook de storing sychronisatiefout die was opgeslagen. Waarschijnlijk gaf de bdp sensor af en toe een verkeerde waarde, of viel zeer kortstondig weg: de motor houdt in. Deze waarde correspondeert niet met de waarde die de nokkenaspositiesensor doorgeeft, en de storing synchronisatie wordt opgeslagen.
Geluk dat de auto vanmorgen niet aansloeg, anders was het veel moeilijker geweest om het probleem te vinden.

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

Citro,

Wat is de motorcode, en zit er Siemens of Bosch op?

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Bosch, rhz motor (dw10)

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet het eigenlijk niet zeker maar dacht dat op de peugeot alleen maar siemens zat en op de citroen bosch.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Op de eerste modellen Berlingo zit Bosch, de laatste meestal Siemens .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.