Peugeot 307: motor kapot, vervangen?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Goeiendag,

ik heb zojuist een maand of 6 geleden een peugeot 307 2.0 diesel uit 2002 gekocht van een vriend van me. Vanaf een maand terug (ongeveer) begon hij bij de motor een vreemd geluid te maken. Na een week of 3 ben ik langs de garage gegaan en heb gevraagd wat dit kon zijn. Zij vertelde me dat dit waarschijnlijk iets met de dinamo zou zijn. Ook vertelde ze dat doorrijden kon, maar ik dan waarschijnlijk alleen maar meer kapot zou rijden. Ik besloot nog even door te rijden omdat ik anders geen vervoer had naar mijn werk en hem daarna weg te brengen. Dat was een stomme keuze en zo ver kwam het helaas dan ook niet. Na enkele dagen stopte hij er plots mee. Ik heb mijn auto naar de garage gesleept en na laten kijken.
Allereerst werd ik gebeld dat het volgende gemaakt zou moeten worden: Nieuwe Multi riem, dynamo poellie en krukas poellie. Ook de distributieriem durfde hij niet te laten zitten (deze was dus niet gebroken maar waarschijnlijk aan het eind van zijn latijn). Ik zei dat ze er aan mochten beginnen en dat ik wel zou horen wanneer hij klaar zou zijn. Na enkele dagen werd ik gebeld. Ze waren inderdaad begonnen aan mijn auto maar kwamen tot de conclusie dat ook de motor kapot was.
Tot nu toe heb ik nog niets laten maken aan mijn auto. Mijn vraag is dan ook, is het slim een nieuwe motor in deze auto te laten zetten die er verder nog netjes uitziet en vrijwel helemaal in orde is. Wat is jullie mening en hoe denken jullie hierover?

Alvast hartelijk dank voor jullie commentaar en adviezen.

Gr,


Roel

rklotz

Geplaatst door rklotz (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 12 jaar geleden

heeft natuurlijk ook te maken met de vraag, hoe is de rest van de auto?
zijn er kortgeleden dure reparatie's uitgevoerd aan de remmen enz.
rekening houden met de leeftijd van de auto (9jaar) mag de "nieuwe "motor niet te duur zijn , als het een 90 pk is zijn er genoeg te koop

rklotz (0), 12 jaar geleden

hartelijk dank voor je reactie. Ik heb alleen in september de injectors laten vervangen. Dit was een vrij dure ingreep verder heb ik hem nog niet zo heel lang zoals ik al. wel komt er in februari een APK aan. En verder zijn er geen grote problemen en is de auto in orde. aan wat voor een prijs moet ik denken voor een nieuwe motor dan? kun je me een schatting geven. Dit zal natuurlijk heel breed zijn maar met het oog op de kwaliteit.

harry4203 (470) PRO, 12 jaar geleden

even uit nieuwsgierigheid, wat is er eigenlijk stuk aan die motor waardoor ie vervangen zou moeten worden?

pieterp9094 (0) PRO, 12 jaar geleden

Harry die vraag had ik ook, even een andere motor is snel geroepen.

rklotz (0), 12 jaar geleden

Ik moet eerlijk zeggen, ik heb geen flauw idee.. Ik heb er zelf echt totaal geen verstand van helaas! Hij gaat morgen naar een andere garage (een kennis) die kijkt er ook nog een keer naar en zal jullie dan laten horen wat eraan kapot is..
Alvast bedankt voor jullie reactie...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum