Peugeot 605: motor loopt op drie cilinders als hij warm is

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 SRI

Als de motor koud is loopt hij goed en op vier cilinders. Maar als hij warm word dan loopt hij onregelmatig en op drie cilinders. Nu denk ikzelf dat het misschien aan de bougiekabel licht, dus als die warm word dat er dan een storing inzit. Als ik ermee rijdt dan gaat de auto schokken en lijkt het dat desbetreffende cilinder dan wel en het dan niet doet. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? en waar zou ik een stuk bougiekabel kunnen kopen, want als je naar een dealer gaat dan kun je niet een kabel kopen, maar dan ben je verplicht om er meteen vier te kopen en dat is meteen 70 euro, en dan nog maar de vraag of het dan goed is.

Ras

Geplaatst door Ras (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sel (0), 17 jaar geleden

heb je met koude en warme motor de compressie van de cilinders gemeten??

Ras (0), 17 jaar geleden

Sorry, maar ten eerste ben ik een beginneling en heb geen compressiemeter. Wat wel een feit is dat als de motor warm is en ik trek de bewuste bougiekabel eraf blijft hij hetzelfde lopen

sel (0), 17 jaar geleden

Vonkt 'betreffende' bougie kabel wel ? Dit moet je kunnen zien (Voelen :-)

Ras (0), 17 jaar geleden

Ja, bougiekabels vonken wel. En dat heb ik inderdaad ook nog gevoeld. De anwb heeft er zelfs andere originele bougies, van de peugeot dealer er in gedraaid. Eerlijk gezegt zou ik niet weten waar ik moet zoeken. Morgenvroeg ga ik eens kijken aan de andere kant van de bougiekabels. Misschien dat de fout daar ligt. Misschien dat er een slecht contact is zodat als hij koud is goed loopt en als hij warm is slecht contact maakt en/of de kabel doorslaat. Het gebeurde overigens ook van het ene op het andere moment. Ik reed ongeveer honderd km per uur en van het ene op het andere moment was het gebeurd. Zou het vocht kunnen zijn?

sel (0), 17 jaar geleden

Ik zou toch maar even de compressie laten meten, het is +/- 15 min werk.

Ras (0), 17 jaar geleden

Goed, dat zal ik laten doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum